KARS Düzenleme Tarihi : 06 Ocak 2021 13:00 Haber Girişi : 06 Ocak 2021 13:07

Tarihte Yolculuk Programının Bu Haftaki Konusu Kars ve Bölge Aşıklık Kültürü Olacak

Tarihte Yolculuk Programının Bu Haftaki Konusu Kars ve Bölge Aşıklık Kültürü Olacak
Resul Orman'ın sunduğu 'Tarihte Yolculuk' programının bu haftaki konuğu Prof. Dr. Gencay Zavotçu olacak. Programda Kars ve bölgede aşıklık kültürü hakkında bir çok konu ele alınacak.
Tarihte Yolculuk Programının Bu Haftaki Konusu Kars ve Bölge Aşıklık Kültürü Olacak

Sözlü gelenek; Anadolu kültürünün, bozkırdan günümüze ulaşan en müstesna kültür öğelerimizin başında geliyor. Bu kültür son yıllarda üstadlarının olan birçok şairin vefatı ile azalmaya gitmiş görünsede insanlarımızın desteği ile yeni aşıkların bu kültürü ustaları benimsemeleriyle büyük bir uğraşla sürmektedir. Tarihte Yolculuk programı olarak bu geleneğin özünü ve sözünü tekrar ele alarak değerlendirmeye çalışacağız.

Konuğumuz  aşıklık ve halk kültürü olunca bu konu üzerinde çalışmalarıyla yakinen tanınan Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gencay Zavotçu ekranların fenomen programlarından haklı yerini alan ve her programından birbirinden değerli konukları  ağırlayan Araştırmacı-Yazar Resul Orman’ın sunduğu “Tarihte Yolculuk” programına konuk oluyor. Programda Aşıklık kültürü, Aşık Sümmani ve Merhum Şair Ali Kazaklı, Aşık Murat Çobanoğlu ve şiirlerin konuşulacağı program yarın saat 20.00’da Batıyakası Tv’de yayınlanacak. Programı kanala ait Facebook ve YouTube sosyal medya hesapları  üzerinden izleyebilirsiniz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.