SAĞLıK Haber Girişi : 01 Mart 2021 20:11

Kars'ta Yeşilay Haftası Kutlanıyor

Kars'ta Yeşilay Haftası Kutlanıyor
Kars'ta 1-7 Mart Yeşilay Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, Yeşilay Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

Kars Güncel- Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşilay Kars Şube Başkanı Sefer Özabay ve beraberindeki heyet Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüzi makamında ziyaret etti.

Ziyarette heyet tarafından Yeşilay'ın faaliyetleri ile ilgili olarak Vali Öksüz'e bilgi sunuldu.

Vali Türker Öksüz'ün Yeşilay Haftası Mesajı
Vali Türker Öksüz mesajında; "Günümüzde madde bağımlılığı tüm dünyada önemli bir sorun haline gelmiştir. Bireylerin, özellikle de çocuk ve gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak için oldukça önemlidir. Çünkü sağlıksız toplumların, hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir.

Bağımlılıklar bireyin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığını etkilemekte ve bu etkiler zincirleme bir şekilde hayatın her alanında farklı sonuçlara neden olmaktadır.

Aile ve toplum huzurunu korumak, çocuklarımıza barış ve saygının hâkim olduğu bir gelecek bırakmak için; tütün, alkol, uyuşturucu başta olmak üzere, tüm bağımlılıklara karşı bilinçli olmak zorundayız.Ayrıca tüm dünyayı etkileyen salgın sürecinde sigara ve alkol bağımlılığı bulunanların Covid19 hastalığını daha ağır geçirdiği de çeşitli bilimsel çalışmalarla ispatlanmıştır.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi yolunda alkol, tütün ve bağımlılık yapıcı maddelerin neden olduğu tahribatın çeşitli etkinliklerle gözler önüne serildiği Yeşilay Haftası, önemli bir misyonu yerine getirmektedir. 

İlimiz genelinde her türlü olumsuzlukla mücadelede gösterdiğimiz hassasiyeti, çocuklarımızın ve gençlerimizin akıl, beden ve ruh sağlığını tehdit eden her türlü olumsuzlukla mücadele konusunda kararlılıkla sürdürmekteyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle; toplumu bilinçlendirme, farkındalık oluşturma ve bağımlılığı önleme mücadelesi çerçevesinde Yeşilay Haftası’nı kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sigara, alkol ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum." ifadelerine yer verildi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.