Kars'ta Tarıma Dayalı İhtisas Bölgesi İstihdam Sağlayacak

Kars Güncel- Hükümetin geçtiğimiz yıllarda başlattığı tarımsal kalkınma halmesi kapsamında ülke genelinde 16 ilde ihtisas organize sanayi bölgeleri oluşturulmaya başlandı.

Kars'ta 2016 yılı Nisan ayında Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi bölgesi'nin oluşturulması için ilk kazma vurularak çalışmalara başlanılmıştı. Çalışmalar kapsamında içme suyu, kanlizasyon, elektrik, internet gibi altyapı çalışmaları ile yol çalışmaları gerçekleştirilerek çalışmalar devam ediyor.

Parseller İhale İle Üreticilere Tahsis Ediliyor Geçtiğimiz günlerde mülkiyeti Kars TDİ Besi OSB'ye ait bölgedeki parseller "Üretim ve İmalat yapmak şartı ile sanayi faaliyetlerinde kullanılmak üzere" şartı ile tahsis edilmesi için ihale düzenlenmişti.

Projenin amacı hakkında geçtiğimiz yıllarda incelem sırasında açıklama yapan Kars Valisi Türker Öksüz; "Projenin amacının; büyükbaş hayvanları belirli bir bölgede toparlayarak, günümüz tekniklerine uygun olarak modern besiciliğe teşvik ederek, şehrin gelişimini sağlayacak, daha sağlıklı ve verimli çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen bir ortamda besi hayvanı yetiştirmek olduğunu belirten Valimiz Sayın Türker Öksüz: “Bu yatırımların gerçekleşmesinde en büyük gücümüz Sayın Cumhurbaşkanımızın Kars’a olan ilgisi ve sevgisidir. Şüphesiz Tarım ve Orman Bakanlığımız, diğer bakanlıklarımız, bu projede olduğu gibi şehrimize destek veriyor. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan ve Sayın Komisyon Başkanımız Yunus Kılıç, bu yatırımları her safhasında izliyorlar, ilgi gösteriyorlar. Bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum. Bu yatırım, ilimizin lokomotif sektörlerinden, ilimizin ekonomisinin çok önemli bir parçası olan hayvancılık sektörüne çok büyük katkı sağlayacak. Altını çizerek vurgulamak istiyorum ki burası Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek modern hayvancılık sanayi bölgesi. Böyle bir yatırımı gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Burada, 50 adet 50, 50 adet 100 ve 15 adet de 250 başlık besi işletme alanı, biyogaz tesisi, acil sağlık hizmetlerinin ve kesim işlemlerinin yapılacağı bir üniteler, et entegre tesisi gibi birimler yer alacak. Umuyorum ki hayvancılığımızın gelişmesi bu Organize Sanayi Bölgesi sayesinde çok daha hızlı olacak, büyük bir ivme kazanacak. İnşallah yılsonuna doğru bu tesisi bitirip burada hayvancılık yatırımı yapmak isteyen yatırımcılarımıza buradan yer tahsis etmeye başlayacağız. Tekrar bu tesisin, bu yatırımın şehrimize kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanlığımıza, projenin başından beri katkı sağlayan Sayın Bakanımıza, Sayın Komisyon Başkanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer vermişti.

  • 2 / 1 Kars'ta Tarıma Dayalı İhtisas Bölgesi İstihdam Sağlayacak 0

  • 2 / 2 Kars'ta Tarıma Dayalı İhtisas Bölgesi İstihdam Sağlayacak 1

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.