Kars'ta Polis Ekipleri Uyarıyor Ama Halk Sağlığını Düşünmüyor

Kars Güncel- Kars'ta koronavirüs vaka ve vefat sayıları artıyor. Kars Valisi Türker Öksüz dün yaptığı açıklamada, Kars'ta Covid-19 nedeniyle 25 vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 100 kişinin hastanelerde tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Bu sayılara ek olarak test sonucu pozitif olan ve evlerinde izole şekilde filyasyonda bulunan vatandaşların sayısınında yüksek olduğu resmi bir açıklama olmasa bile yakın çevrelerimizden duyuyoruz.

Kurallara Uymayıp Virüsü Bulaştırmak Vebaldir Kars'ta görevliler sürekli vatandaşları ve işletmeleri "Maske, Mesafe ve Hijyen" konularında uyararak toplum sağlığını korumayı amaçlıyor. Hatta dün kent merkezinde kılınan cuma namazında görevli imam Cuma Hutbesi'nde "Arkadaşlar bu tedbirlere uymak hepimizin bir görevidir. Diyelimki siz kurallara uymadınız taşıyıcısınız, bir kişiye bulaştırdınız ve bu kişi hastanede tedavi görürken yaşamını yitirdi. Ve dedi ki "Bana virüsü bulaştırana Hakkımı Helal Etmiyorum" "Siz kurallara uymayarak buna sebep olursanız bu en büyük Vebaldir, kul Hakkıdır." diyerek vatandaşları kurallara uymaya davet ediyor.

Bunca Önleme Uyarıya Rağmen Halk, Esnaf Kurallara Uymuyor Bugün sabah saatlerinde bir okuyucumuzdan sitem dolu bir mesaj ve bir fotoğraf aldım. Bir hattın dolmuşuna bindiğini fakat dolmuş sürücüsünün sürekli yolcu aldığını, koltuk haricinde ayakta da tıka basa dolu olduğunu ve dolmuş sürücüsünü uyarmasına rağmen yine yolcu almaya devam ettiğini belirtti. Duyarlı bir vatandaş olarak uyarısını dikkate almayan solmuş sürücüsüne tepki olarak dolmuştan indiğini belirten okuyucumuz, kamu görevlilerinin ve sağlıkçıların verdiği bu mücadeleye hem kendi sağlıkları, ailelerinin sağlıkları ve toplum sağlığı açısından vatandaşların da bilinçli bir şekilde uymalarını dikkat etmeleri yönünde sitemlerini belirtti.

Virüse Karşı Alınan Tedbirler Kadar Güçlüyüz Kars Valisi Öksüz dün yapılan denetimlerde yaptığı değerlendirmede; tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı henüz bir aşı veya ilaç geliştirilemediğini bu yüzden salgın ile mücadelede en etkili yöntemin maske, mesafe ve temizlikten oluşan kurallar bütününe riayet etmek olduğunu belirterek, salgına karşı aldığımız tedbirler kadar güçlü olduğumuzu söyledi.

 

  • 2 / 1 Kars'ta Polis Ekipleri Uyarıyor Ama Halk Sağlığını Düşünmüyor 0

  • 2 / 2 Kars'ta Polis Ekipleri Uyarıyor Ama Halk Sağlığını Düşünmüyor 1

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.