KAĞIZMAN DOĞAL GAZINDA İLK KAZMA VURULDU

Kağızmanlıların uzun zamandır beklediği doğalgaz  için ilk kazma vuruldu.

Kars’ın selim ilçesinde bulunan BOTAŞ İstasyonu’nda Kağızman Doğalgazı için temel atma tören düzenlendi. Yaklaşık 95 milyona mal olacak, 57 kilometre uzunluğundaki doğalgaz hattının temel atma töreninde Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, BOTAŞ yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin  açılışında konuşan Vali/Beledi,ye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Kağızman ilçemizin doğalgaza kavuşuyor olması, bizim için oldukça memnuniyet vericidir. Devletimizin sağlamış olduğu bu imkanlar ülkemizde olduğu gibi ilimizde de oldukça önemlidir. Kağızman’a hayırlı oldun” dedi.

Daha sonra söz alan 65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı milletvekili Ahmet Arslan, “Bizim bir avantajımız var. Cumhurbaşkanımız gibi sözünün eri, sözünün arkasında durun ve halka hizmeti hakka hizmet bilen bir liderin arkasında, yanında, ekibinde olmak, biz gerek milletvekilleri, gerek il başkanımız gerek teşkilatımız bunu mutluluğunu, hazzını her zaman yaşadık, yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de teşekkür eden Arslan, “Ve yine Cumhur ittifakı olarak her yerde, özellikle ülkemizin geleceği, ülkemizin bekası, ülkemizin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda tereddüt etmeden birlikte yol yürüyoruz ve inşallah halkımıza hizmet etmek konusunda da bu yürüyüşümüzü perçinliyoruz. Rabbim Bahçeli’den de bu vesileyle ekibinden de razı olsun, hakkı teslim etmek lazım. Burası siyaset yeri değil ama ne yapıyorsanız yapın, birileri ülkenin bekası, ülkenin geleceği, ülkenin istikbali ve istiklali için çalışırken, birileri de çelme takmaya çalışıyorsa bunu da her platformda söylemek lazım. Allah’ın izniyle buradan Kağızman’a doğalgazı taşımış olacağız. Ancak söylediğimiz gibi etüt idi, uygulamasıydı, kamulaştırmasıydı derken bu seneye kaldı. Buranın uygulama projesi şu anki inşaat yapımı satın alınan borular hepsini üst üste koyduğunuz zaman yaklaşık 95 milyon, eski parayla 95 trilyon bu sadece Kağızman’a kadar hattın götürülmesinin bedelidir. Bir de inşallah kısa süre içerisinde Kağızman’da alt yapı çalışması başlatılacak. KARGAZ’ın süreçleri başlayacak, onun bedeli bunun üstüne gelecek o yüzden tekrar hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurban kesilerek okunan dualarla Kağızman doğalgaz hattının temeli atıldı.

  • 6 / 1  KAĞIZMAN DOĞAL GAZINDA İLK KAZMA VURULDU 0

  • 6 / 2  KAĞIZMAN DOĞAL GAZINDA İLK KAZMA VURULDU 1

  • 6 / 3  KAĞIZMAN DOĞAL GAZINDA İLK KAZMA VURULDU 2

  • 6 / 4  KAĞIZMAN DOĞAL GAZINDA İLK KAZMA VURULDU 3

  • 6 / 5  KAĞIZMAN DOĞAL GAZINDA İLK KAZMA VURULDU 4

  • 6 / 6  KAĞIZMAN DOĞAL GAZINDA İLK KAZMA VURULDU 5