KARS Düzenleme Tarihi : 25 Aralık 2020 17:42 Haber Girişi : 25 Aralık 2020 17:48

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'den Kars Belediyesi Açıklaması

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'den Kars Belediyesi Açıklaması
Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, terör soruşturması kapsamında kayyum atanan Kars Belediyesi'nde açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'den Kars Belediyesi Açıklaması

Kars Güncel- Bazı ziyaret ve inceleme programı kapsamında Kars'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Kars Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette kayyum atanan Kars Valisi Türker Öksüz'den bilgi alan bakan yardımcısı İnce daha sonra basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce açıklamasında; "Valimiz yaklaşık 2,5 ay önce belediye başkan vekilliği görevini devraldı. 2,5 aydır belediye hizmetlerini buradan koordine ediyor.2,5 ay önce devraldığı belediye tamamen asli görevlerini yerine getiremeyen, dağınık bir durumda olan, borçlu ve kirli bir şehri ortaya koyan bir belediyeydi. Bu şartlar altında Belediye Başkan vekilimiz bu belediyeyi teslim alarak 2,5 ay gibi bir sürede yaptığı çalışmalarla burada ki hizmetleri yerine getirdi. 

Kars'a Kayyum Atanma Sebebi Hakkında
Öceki belediye başkanı yaklaşık 536 gün görevde kaldı, bu süre içerisinde 281 gün bu şehirde değildi. Bu şehir dışında izinli veya görev dışında bu şehirden uzak oldu. Bu olmadığı takdirde görevi kim yürüttü? Örgüt tarafından görevlendirilmiş, eşbaşkan sıfatıyla yerine bakan belediye eşbaşkanı, durum bu tablo bu.

2,5 Ayda 6 Milyon Lira Belediye Borcu Ödendi
Ama 2,5 ay gibi bir sürede belediye başkan vekilimiz burada yaklaşık 6 milyon lira gibi bir borç ödedi ve 7,5 milyonu aşkın hizmet üretti. Alt yapı, yol, kaldırım ve 6 km gibi bsk asfalt şehir içine döşedi. Bunun yanında asli belediye hizmetlerinide bir an önce planladı disipline ederek acil ihtiyaçları bir düzene sokarak vatandaşların ihtiyaçlarını ayaklarına götüren bir sistem kurdu. Acil durum eylem planı hazırlayarak inşallah önümüzdeki süreçte de hizmetleri vatandaşlarımıza götürecekler. Bunların planları ve projeleride yapılıyor.

Kars'ta Yapılacak Projeler Hakkında Açıklamalar
Şehrin en büyük ihtiyacı olan otogar yapımı, kapalı semt pazarı yapımı, ısıtmalı duraklar, içme suyu isale hattı yenilemesi , ek içme suyu hattı, çocuk parkı yapılması ve sosyal kültürel porjelerin hayata geçirilmesi gibi sosyal projeler inşallah önümzdekisüreç içerisinde bu ekiple etkin bir şekilde yürütülmeye devam edecektir. Bu kadar kısa sürede bu hizmetleri sunan başta valimiz belediye başkan vekilimize teşekkür ediyorum." dedi.

Kars'ta Devam Eden Çalışmalar İncelendi
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, belediyede gerçekleştirilen basın açıklaması sonrasında Vali Türker Öksüz ile birlikte Kars Vadisi, Bedesten, Kars Çayı Islahı Projeleri ile Muradiye-Mazlumağa Hamamları, Beylerbeyi Sarayı ve Polisevi olarak hizmete sunulacak olan tarihi binalardaki restorasyon çalışmalarında inceleme yaparak yetkililerden bilgiler aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.