Selim’de Sağanak Sonrası Sel: Evleri Su Bastı, Sürü İkiye Bölündü
Kars’ta etkili olan şiddetli yağış, kent genelinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yer yer şimşek ve gök gürültüsünün de görüldüğü kentte, sağanak yağışın ardından Selim ilçesine bağlı Koyunyurdu köyünde sel meydana geldi.
Eski adı Berni köyü olan Koyunyurdu’nda etkili olan sağanak yağış sonrası derelerde su seviyesi hızla yükseldi. Derelerin taşmasıyla birlikte çevrede bulunan tarım arazileri ve otlaklar sular altında kaldı.
Sürü ikiye bölündü
Sel sırasında otlakta bulunan bir büyükbaş sürüsü, derenin taşması nedeniyle ikiye bölündü. Sürünün bir kısmı derenin bir tarafında, diğer kısmı ise karşı tarafta mahsur kaldı.
Öte yandan dere taşkını, bölgedeki tarım arazilerinde de hasara yol açtı. Taşan suların tarım alanlarını tamamen kapladığı ve ekili arazilerin zarar gördüğü öğrenildi.
Köyde evleri su bastı
Sel sularının köy içerisine ulaşmasıyla birlikte çok sayıda evde de su baskını yaşandı. Evlerin içerisine su girmesi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, köyde taşkının etkilerinin giderilmesi için çalışma başlatılması bekleniyor.
Kars’ta son günlerde etkili olan sağanak yağışlar nedeniyle yetkililer vatandaşları sel, su baskını, yıldırım ve olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda sık sık uyarıyor.


