Sarıkamış’ta Orman Yangını Korkuttu: 1,5 Hektarlık Alan Küle Döndü
Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Mescitli köyü Cıbız Dağı mevkisinde çıkan örtü yangını, bölge halkına korkulu anlar yaşattı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü.
Yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü, belediye itfaiyesi, jandarma ekipleri ile arazöz ve su tankerleri bölgeye sevk edildi. Köylülerin de gönüllü desteğiyle ekipler, yaklaşık 3 saat süren yoğun bir çalışmanın ardından alevleri kontrol altına aldı.
Yangında yaklaşık 1,5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede inceleme başlatıldı.
Yetkililer, vatandaşlara ormanlık alanlarda dikkatli olmaları, özellikle yangın riski yüksek dönemlerde ateş yakmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

