Kars Güncel-Çıldır ilçesinde yapımı devam eden Doğankaya Barajı'na Ankara'dan malzeme taşıyan TIR şoförü Yunus Aydoğdu (30), baraj inşaatının altındaki Kura Nehri'nde balık tutarken dengesini kaybederek suya düştü. Aydoğdu, bir süre sonra suda kayboldu. Aydoğdu'nun nehre düştüğünü gören baraj çalışanları yetkililere haber verdi. Olay yerine gelen AFAD yetkilileri ve çevre illerden gelen arama kurtarma ekipleri, Aydoğdu'yu bulmak için seferber oldu. Yunus Aydoğdu'nun bulunması için bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, 112 Acil Servis ve Erzurum, Van ve Rize'den gelen kurtarma ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İki yıllık evli olan Yunus Aydoğdu'nun ağabeyi Murat Aydoğdu, arama ekiplerinin yetersizliğinden yakınarak, "'Saat 5'te nehre düştüğünü görmüşler. Barajdaki arkadaşlar belli bir kilometre takip etmiş ve sonrasında kaybetmiş. Artvin'den gelen dalgıçlar 6,5 kilometrelik büyük bir alana sahip olan alanda yetersiz oldular. Bugün iki ekibin katılması ile arama çalışmaları da hız kazanmış olur. Fakat alanın çok büyük olması nedeniyle ne kadar dalgıç, ekipman ve gönüllü dalgıç varsa herkese ihtiyacımız var'' şeklinde konuştu.
Kura Nehri üzerinde botlarla arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kaybolan kişinin bulunması için Van, Erzurum ve Rize'den gelen polis dalgıçlar ise su altı arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
ASAYİŞ
Yayınlanma : 29 Mayıs 2016 19:57
Kura Nehrine Düşen şahıs buluanamdı

Kura Nehri'nde balık tutarken suya düşerek kaybolan şahsı arama çalışmaları devam ediyor.
- 18:46Kağızman’da Ahırda Başlayan Yangın 2 Eve Sıçradı
- 01:46Kars Çöplüğü Yine Gündemde: Şehir Duman Altında
- 15:30Çankırı Milletvekili Pelin Yılık’tan Florya International Hospital’a Ziyaret
- 14:13Posof'ta Traktör Uçuruma Yuvarlandı: Sürücü Hayatını Kaybetti
- 13:53Kağızman İlçe Emniyet Müdürü Levent Akkaya 1. Sınıf Emniyet Müdürü Oldu
- Youtube

