Kars'ta Vatandaşlar Mantar İçin Doğada
Kars'ta yağmur sonrası ara ara yüzünü gösteren güneşle birlikte çayır mantarı bulmak isteyen vatandaşlar arazilere akın etti.
Özellikle yol kenarlarındaki arazilerde kalabalık gurupların mantar aradığı bu günlerde, havaların ısınmasıyla birlikte bu sayının da artması bekleniyor. Aileleriyle birlikte hem doğa yürüyüşü gerçekleştiren vatandaşlar hem de çocuklarıyla birlikte bu arayışı eğlenceye dönüştürüyor.
Vatandaşlar Mayıs ayının sonuna gelinmesine rağmen sobalarını kaldırmadıklarını da kaydederek;
“Henüz havalar tam ısınmadı. Yağmur sonrasında sıcak havayla birlikte çıkan mantarları topluyoruz. Doğanın bize sağladığı eşsiz lezzetlerden olan mantarlar hazır sobalarımız da yanıyorken, tam da közlenecek kıvamdalar. Havalar tam ısınmadığı için beklentimizin altında olsalar da az da olsa topladık. Güneş biraz etkili olsa çok daha fazla mantar çıkacaktır.” dediler.
Kars sofralarında mevsimin vazgeçilmezi arasında yer alan mantarlar, bazı vatandaşlar tarafından da paraya dönüştürülüyor. Zamanı olmadığı için mantar toplayamayan çoğunluk ise toplayanlardan ücret karşılığı satın alıyor.



KARS
Yayınlanma : 29 Mayıs 2024 19:06
Kars'ta Vatandaşlar Mantar İçin Doğada

Kars'ta yağmur sonrası ara ara yüzünü gösteren güneşle birlikte çayır mantarı bulmak isteyen vatandaşlar arazilere akın etti.
- 17:06Kağızman’da Sağanak Sonrası Sel: Yağlıca Köyü Sular Altında Kaldı
- 23:37MEB’in 2026 Kayıt Sistemi Velileri Zorluyor: “Nakil Tarihi Öne Alınsın”
- 19:12Ani’ye Yeni Bir Soluk Kazandıran İsim: Doç. Dr. Muhammet Arslan
- 18:58Kars 14. Mekanize Tugay Komutanlığında Nöbet Değişimi
- 18:47Kars’ta Bıçaklı Kavga: 2 Yaralı
- Youtube

