GÜNDEM
Yayınlanma : 16 Haziran 2026 16:30
Düzenleme : 16 Haziran 2026 16:32

Kars’ta Jandarma Teşkilatı’nın 187’nci Yılı Coşkuyla Kutlandı

Kars’ta Jandarma Teşkilatı’nın 187’nci Yılı Coşkuyla Kutlandı
Jandarma Teşkilatı’nın 187’nci kuruluş yıl dönümü, Kars İl Jandarma Komutanlığı ev sahipliğinde düzenlenen programla kutlandı.

Kars’ta Jandarma Teşkilatı’nın 187’nci Yılı Coşkuyla Kutlandı

Jandarma Teşkilatı’nın 187’nci kuruluş yıl dönümü, Kars İl Jandarma Komutanlığı ev sahipliğinde düzenlenen programla kutlandı. Törene Kars Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Ötüken Senger, AK Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar, il protokolü ve askeri erkan katıldı.

Programda eğitimli köpek unsurlarının sergilediği gösteriler ile bomba imha ekiplerinin canlandırmaları büyük ilgi gördü. Jandarmanın operasyonel gücü ve profesyonelliği katılımcılardan tam not aldı.

Etkinlik kapsamında yerli ve milli savunma sanayi ürünleri ile taktik araç ve gereçler de sergilendi. Stantları gezen Vali Ziya Polat, askeri yetkililerden kullanılan teknolojik ekipmanlar hakkında bilgi aldı.

Konuşmasında jandarmanın fedakârca görev yaptığını vurgulayan Vali Polat, vatan uğruna can veren şehitleri rahmetle andı, gazilere ve görev başındaki personele başarı dileklerini iletti.

Kars’ın huzur ve güvenliğinin teminatı olan Jandarma Teşkilatı, 187 yıllık köklü geçmişiyle milletin yanında olmaya devam ediyor.