Kars'ta Fetö Operasyonu: Gizli Evlerde Yakalandılar!
Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde FETÖ’ye yönelik Kars'ın da aralarında olduğu 46 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası veya aranma kaydı bulunan 151 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerden 82’si tutuklanırken, 54’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü bildirildi.
EGM Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Kars’ın da aralarında bulunduğu 46 ilde operasyonlar gerçekleştirildi.
Yakalanan şüphelilerin;
FETÖ’nün adliye, askeri, eğitim, öğrenci ve diğer mahrem yapılanmaları içerisinde faaliyet yürüttükleri,
Kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları,
Ankesörlü telefonlar üzerinden örgütsel iletişim sağladıkları,
Örgüt yöneticileriyle irtibatlı oldukları,
Bazı sınav ve mülakatlarda avantajlı şekilde kodlandıkları,
Örgüte ait “gaybubet evi” olarak adlandırılan hücre evlerinde kaldıkları
tespit edildi.
Yetkililer, FETÖ ve benzeri yapılanmalara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgularken, operasyonlarda görev alan tüm güvenlik güçlerini tebrik etti.

