Kars’ta Eski Belediye Başkanı Karaçanta’nın Yargılanmasına Başlandı
Kars Belediyesi’ne ait, Baltık mimarisiyle inşa edilen tarihi Aynalı Köşk’ün tartışmalı bir temlikname karşılığında satılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Kars eski Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile dönemin Hukuk İşleri Müdürü Orhan Arslan’ın yargılanmasına başlandı.
Kars Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, müşteki sıfatıyla CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, avukatı Kars Baro Başkanı Necat Yağcı ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık avukatları ise yöneltilen “görevi kötüye kullanma” suçlamalarını kabul etmedi. Duruşmada söz alan Milletvekili İnan Akgün
Alp, şikayetinin devam ettiğini belirterek davaya katılacağını ifade etti. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve ifadelerin tamamlanması için duruşmayı 12 Mayıs tarihine erteledi.
Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Alp, davanın Kars halkının hakkını korumak adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Kamu mallarının hukuka aykırı şekilde elden çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Alp, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Alp ayrıca, daha önce soruşturma izni verilmemesi kararını Danıştay’a taşıdıklarını ve Danıştay’ın itirazlarını haklı bularak yargı sürecinin önünü açtığını hatırlattı.
100 Milyonluk Yapı 1.8 Milyona Satıldı İddiası
İddianamede, 2018 yılında yaklaşık 100 milyon lira değerindeki Aynalı Köşk’ün, bir temizlik firmasına olan borç karşılığında 1 milyon 832 bin 486 liraya satıldığı ve bu süreçte kamu zararına neden olunduğu iddiaları yer aldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Kars kamuoyunda yakından takip edilen davanın, önümüzdeki süreçte nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

