Kars Heyeti Azerbaycan’daki Temaslarını Sürdürüyor
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik iş birliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen “II. Azerbaycan–Türkiye Bölgesel İktisat Forumu” kapsamında Azerbaycan’da bulunan Kars heyeti, resmi programın yanı sıra önemli temaslarına da devam ediyor.
Kars Valisi Ziya Polat, Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Bozan, forum çerçevesinde yaptıkları görüşmelerle bölgesel ticaretin geliştirilmesi, yeni yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi ve ekonomik ilişkilerin derinleştirilmesini hedefliyor.
Heyet, Azerbaycan programı kapsamında ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Azerbaycan Büyükelçisi Prof. Dr. Birol Akgün’ü ziyaret etti. Görüşmede iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin mevcut durumu, bölgesel kalkınma stratejileri ve iş dünyasına yönelik ortak projeler değerlendirildi.
Ardından Kars heyeti, Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Gelişimi Ajansı (KOBİA) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Memmedov ile bir araya geldi. Toplantıda KOBİ’lerin karşılıklı iş birliği imkânları, ortak üretim ve ihracat potansiyeli ile yeni pazar hedefleri üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.
Kars heyetinin Azerbaycan temaslarının, ekonomik bağların güçlendirilmesi ve iki ülke iş dünyası arasındaki ilişkilerin daha da ileri taşınması açısından önemli katkılar sağlaması bekleniyor.





