Kars Balına Yeni Vizyon: Arıcılar Birliği’nin Başkanı Engin Atış
Kars’ta arıcılık camiası için önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan seçimlerin ardından Engin Atış, 208 oy alarak Kars Arıcılar Birliği Başkanlığı görevine seçildi. Rakibinin 67 oy aldığı seçimi kazanan Atış, arıcıların güçlü desteğini arkasına aldı.
Kentin önemli geçim kaynaklarından biri olan arıcılık sektöründe uzun yıllardır aktif rol alan Atış’ın başkanlığa seçilmesi, üreticiler arasında memnuniyetle karşılandı. Yeni dönemde arıcıların sorunlarına daha hızlı çözümler üretilmesi, üretim kalitesinin artırılması ve Kars balının marka değerinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.
Başkan Engin Atış, göreve gelmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Kars’ın eşsiz doğasında üretilen balımızı daha geniş pazarlara ulaştırmak, arıcılarımızın emeğini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışacağız. Hep birlikte daha güçlü bir arıcılık sektörü inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kars’ın zengin florası ve doğal yapısı sayesinde Türkiye’nin en kaliteli bal üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri ise, yeni yönetimle birlikte hem üretimin hem de ihracat potansiyelinin artmasını beklediklerini dile getirdi. Engin Atış’ın başkanlığında Kars Arıcılar Birliği’nin önümüzdeki süreçte eğitim, destek ve projelerle arıcılara daha fazla katkı sunması bekleniyor.

