Kağızman’da Gazze İçin Dayanışma Kermesi: İlçe Halkı Mazlumlara Umut Oldu
Kağızman İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kağızman Şubesi, başta Gazze olmak üzere Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla anlamlı bir hayır kermesi düzenledi.
Kağızman Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kermes, ilçe halkının yoğun katılımıyla büyük ilgi gördü. Müftülük personeli, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencilerin katkılarıyla hazırlanan etkinlikte; el emeği ürünlerden yöresel lezzetlere, tatlılardan hediyelik eşyalara kadar birçok ürün satışa sunuldu.
Katılımcılar hem alışveriş yaparak Gazze’ye destek oldu hem de Filistin halkı için dualarda bulundu.
Kağızman İlçe Müftüsü Abdusselam Çakmak, kermesin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Bu kermes, milletimizin kardeşlik ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden biridir. Dualarımız ve yardımlarımızla Gazze halkının yanında olmaya devam edeceğiz.”
Çakmak, elde edilen gelirin tamamının Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze’deki mazlumlara ulaştırılacağını belirtti.
İki gün sürecek olan kermese katılamayan hayırseverlerin de İlçe Müftülüğü’ne başvurarak destek verebileceğini ifade eden Çakmak, etkinlik boyunca hem yardım bilincinin hem de toplumsal dayanışmanın güçlü bir şekilde hissedildiğini söyledi.
Kermes, ilçe halkının duyarlılığı ve katkılarıyla anlamlı bir iyilik hareketine dönüştü.





