Denizli’de 5.1’lik Depremin Ardından Artçılar Sürüyor
Denizli’nin Buldan ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 09.21’de merkez üssü Buldan olan depremin büyüklüğü 5.1 olarak ölçüldü. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, başta Manisa olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi ve kısa süreli paniğe neden oldu.
İlk depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar kaydedildi. Öğle saatlerinde 3.6 büyüklüğünde iki artçı deprem meydana gelirken, akşam saat 20.02’de 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. AFAD, bu depremin de 7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı.
Gece saat 23.20’de ise 4.2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha kaydedildi. Bu depremin derinliği ise 12 kilometre olarak ölçüldü.
Bölgede artçı sarsıntıların bir süre daha devam edebileceği belirtilirken, ekipler gelişmeleri yakından takip ediyor.

