KARS
Yayınlanma : 07 Ocak 2026 16:22
Düzenleme : 07 Ocak 2026 17:14

Çatılardaki Buz Sarkıtları ve Kar Birikintileri Risk Oluşturuyor

Çatılardaki Buz Sarkıtları ve Kar Birikintileri Risk Oluşturuyor
Kars’ta etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle bina çatıları ve saçaklarında oluşan buz sarkıtları, kent merkezinde zaman zaman risk oluşturuyor.

Çatılardaki Buz Sarkıtları ve Kar Birikintileri Risk Oluşturuyor

Kars’ta etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle bina çatıları ve saçaklarında oluşan buz sarkıtları, kent merkezinde zaman zaman risk oluşturuyor. Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu kaldırımlarda vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

Benzer bir durum geçtiğimiz günlerde Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşandı. 8 katlı bir binanın çatısında biriken kar kütlesinin düşmesi sonucu 21 yaşındaki Ayşe İder ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, çatı ve saçaklarda biriken kar ve buzun oluşturabileceği tehlikeyi yeniden gündeme getirdi.

Yetkililer, bina sahipleri ve yöneticilerinin çatı ve saçaklarda biriken kar ile buzları düzenli olarak temizlemesi gerektiğini belirtirken, vatandaşlara da riskli alanlarda dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.

Soğuk havanın etkili olduğu günlerde alınacak basit önlemlerin, olası kazaların önüne geçebileceği ifade ediliyor.