KARS
Yayınlanma : 06 Ekim 2025 01:10
Düzenleme : 06 Ekim 2025 01:27

Atatürk, 101 Yıl Önce Bugün Kars'a Geldi!

Atatürk, 101 Yıl Önce Bugün Kars'a Geldi!
Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a gelişinin 101. yıl dönümü, şehrin hafızasında taşıdığı derin anlamla bir kez daha anılıyor.

Kars, Atatürk’ün Gelişinin 101. Yıl Dönümüne Hazırlanıyor

6 Ekim 2025 - Kars

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a gelişinin 101. yıl dönümü, şehrin hafızasında taşıdığı derin anlamla bir kez daha anılıyor. 6 Ekim 1924 tarihinde gerçekleşen bu tarihî ziyaret, Kars için yalnızca bir liderin gelişi değil, çağdaşlaşma ve birlik mesajının simgesi olmuştu.

101 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa, Sarıkamış’tan trenle Kars’a gelmiş, dönemin Belediye Başkanı Cihangiroğlu İbrahim Bey ve binlerce Karslı tarafından büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanmıştı. Kars Garı’ndan Türk Ocağı’na kadar uzanan yol halılarla döşenmiş, halk ve öğrenciler yol kenarlarında dizilerek “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” bestesiyle Atatürk’e sevgi göstermişti.

Bugün ise Kars, o tarihî günün 101. yıl dönümüne hazırlanıyor. Gece saatlerinde kent genelinde her ne kadar sessizlik hâkim olsa da, sabah saatlerinden itibaren çeşitli anma etkinlikleri, törenler ve kültürel programlar ile bu anlamlı günün ruhu yaşatılacak. Valilik, belediye ve yerel kurumların öncülüğünde gerçekleştirilecek programlarla Karslılar, Atatürk’ün izinde olduklarını bir kez daha gösterecek.

Şehrin hafızasında silinmez bir yer edinen 6 Ekim 1924’ün yıldönümü, Kars’ın geçmişiyle gurur duyduğu ve geleceğe umutla baktığı bir gün olmayı sürdürüyor.