KARS Haber Girişi : 04 Ekim 2022 14:53

Digor'da İslah Çalışmalarında Sona Gelindi

Digor'da İslah Çalışmalarında Sona Gelindi
Kars Digor İlçe Merkezi Ana Deresi Islah çalışmalarında sona gelindi.

Digor'da İslah Çalışmalarında Sona Gelindi

Kars Digor İlçe Merkezi Ana Deresi Islah çalışmalarında sona gelindi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kars’ta gerçekleştirdiği yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini en aza indirmeyi hedefliyor.

Bu yatırımlar kapsamında Digor İlçesinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynarken, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise; baraj, gölet ve sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam edildiği belirtildi.

Digor’da yapımı devam eden Digor Ana Deresi taşkın koruma işi hakkında yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Proje kapsamında Digor Ana Deresinde sağ ve sol sahilde toplam 300 m betonarme sulama kanal imalatı, 3900 m kargir duvar imalatı, 7 adet düşü havuzu, 3 adet kemer tipli yaya geçidi , 1 adet kemer tipi hayvan geçidi ve 1 adet su alma yapısı yapılacaktır. İşimizin yapımı hızla devam etmektedir. Kars Digor İlçesi Ana Deresi ıslah çalışmasında fiziki olarak % 95 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların 2022 yılı içinde tamamlanması hedeflenmektedir.” İfadeleriyle çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.