KARSHaber Girişi : 29 Temmuz 2025 21:35

Kars'ta Sıcaklık 30 Dereceyi Buldu, Leylek Sürüsü Boş Arazide Görüntülendi

Kars'ta Sıcaklık 30 Dereceyi Buldu, Leylek Sürüsü Boş Arazide Görüntülendi
Kars'ta Temmuz ayının son günlerinde mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak hava, hem insanları hem de doğayı etkiledi.

Kars'ta Sıcaklık 30 Dereceyi Buldu, Leylek Sürüsü Boş Arazide Görüntülendi

Kars'ta Temmuz ayının son günlerinde mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak hava, hem insanları hem de doğayı etkiledi. Kent merkezinde hava sıcaklığı 30 dereceyi bulurken, Kars Çimento Fabrikası civarındaki boş arazide dinlenen leylek sürüsü dikkat çekti.

Vatandaşların cep telefonlarıyla görüntülediği yaklaşık bir düzine leylek, sıcak havadan bunalmış halde gölge alanlarda dinlenirken görüldü. Göç yolları üzerinde bulunan Kars’ta yaz aylarında zaman zaman leylek sürülerine 
rastlanırken, bu görüntü özellikle kent merkezine bu kadar yakın bir noktada nadiren yaşanıyor.

Karslılar, doğayla iç içe bu anları hem şaşkınlıkla hem de hayranlıkla izledi. Uzmanlar ise leyleklerin dinlenme amacıyla bu gibi açık arazileri tercih ettiğini ve yüksek sıcaklıkların onların da göç davranışlarını etkileyebileceğini belirtiyor.

Sıcak havaların önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi bekleniyor.