Bakan Karaismailoğlu Kars'ta Köprü Açılışına Katıldı

Kars Güncel- Açılış programına katılmak üzere Kars'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu havalimanında Kars Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, 65. dönem UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın karşıladı.

Bakan Karaismailoğlu ve bereberindekiler Kars Kağızman karayolu üzerinde inşa edilen Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü'nün hizmete açılışına katıldı.

Burada Kars'ta devam eden yatırım projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Karaismailoğu Turistik Doğu Ekspresi treninin 15 Aralık tarihinde tekrar seferlerine başlayacığını bir kez daha açıkladı.

Açılış sonrasında Kars Lojistik Merkezi, Kars Valiliği, AK Parti Kars İl Başkanlığı ve Kars Kalesi civarında yapılan Kars Vadisi proje alanlarını inceleyen Bakan Karaismailoğlu daha sonra kent merkezinde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti olarak Türkiye’nin sadece bugünlerini değil, 2023, 2053, 2071 yılına kadar neyi, nasıl ve ne zaman yapacaklarını planladıklarını belirterek, “Bugüne kadar 2023 hedeflerimizin önemli kısmına da ulaştık. Baktılar bizimle baş edemiyorlar. Bu başarılı projelere imza atan bürokratları ve yatırımcıları tehdit etmeye başladılar. Ülkemiz yatırımlarında hiçbir söz hakkı olmayan yabancı ülkelerin büyükelçilerine mektup yazarak akıllarınca bu projelere engel olacaklarını sanıyorlar. Ama bilsinler ki, her ne yaparlarsa yapsınlar, asla başaramayacaklar” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismiloğlu, Kars programı kapsamında bir dizi temaslarda bulundu. Kars Valisi Türker Öksüz’ü ziyaret eden Karaismailoğlu, daha sonra esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından AK Parti Kars İl Teşkilatı’nda partililerle buluşan Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada Kars'ın tarih boyunca Anadolu coğrafyasının can damarlarından biri olduğunu söyledi. Bu birliktelik ruhunun Türkiye’yi ileri taşıyacağını, güçlendireceğini ve milli bağımsızlığın yolunda yoldaş olacağına dikkati çeken Karaismailoğlu, “Siyaset, gönül ve dava işidir. Yüreğinde vatan ve millet sevgisi olmayanın da bu davada yeri yoktur. Hepimiz kalbimizdeki vatan sevgisi ve millet inancı ile bu yola girdik. Memleket sevgisinin, millet sevgisinin bayrağını sizlerle birlikte dalgalandırıyoruz. Bu bayrağı Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde her daim baş üstünde taşıyor ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE’MİZİ ULAŞIMIN HER MODUNDA ULUSLARARASI BİR KORİDORA DÖNÜŞTÜRDÜK

Eski Türkiye’nin yollarını, tren ağını ve altyapısını hatırlatan Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “AK Parti’den önce yollar nasıldı? Tren ağlarına yatırım yapılıyor muydu? Şehirlerin altyapıları alarm veriyordu. Bozuk, tek şeritli, tasarruftan uzak yolları hatırlayın. Hizmet almayan Kars’ı, doğu illerimizi gözünüzün önüne getirin. AK Parti hükümetleri döneminde ise ulaşım ve altyapı yatırımlarımız aslan payını aldılar. Son 19 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 131 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. Türkiye’nin yıllardır süren altyapı problemini büyük ölçüde çözdük. Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz arasında Türkiye’mizi ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora dönüştürdük. Ancak bu bizim için yeterli değil. Biz devlet aklıyla hep bir adım ötesini planlıyoruz. Nihai hedefimiz; milli ekonomik bağımsızlık yaklaşımını destekleyerek bütünsel kalkınmayı hayata geçirmek. Bunun için de Türkiye’yi Orta Koridor’da lider, dünyada ise en büyük lojistik güce dönüştürmek için adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Birileri milletin yenmiş haklarını, çiğnenmiş değerlerini kendilerine helal edeceklerini zannederken biz, 19 yıl önce de şimdi de milletimizin hizmetkarı olduğumuzu hep dile getiriyoruz. Onlar ise milletin ne istediğini daha yeni anladılar ama onu da yanlış anladılar. Sanıyorlar ki; medet umdukları büyükelçilerle milletimizin belini bükebilecekler. Her zamanki gibi yanılıyorlar. Bu millet hiçbir zaman diz çökmedi, diz çöktürmeye çalışana da gereken cevabı verdi.” 

TÜM DÜNYANIN GIPTAYLA TAKİP ETTİĞİ PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYORUZ

Türkiye’nin artık ekonomisiyle, projeleriyle, altyapı yatırımlarıyla tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Bakanlık olarak, tüm dünyanın gıptayla takip ettiği, muhalefetin de sırf eleştirmiş olmak için dile getirdiği projeleri bir bir hayata geçirdiklerini kaydetti. Ülke genelindeki bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 402 kilometreye çıkardıklarının altını çizen Karaismailoğlu, “Geçit vermeyen dağları tünellerle, vadileri köprülerle aştık. 50 kilometre olan toplam tünel uzunluğumuzu ise 632 kilometreye yükselttik. 2003 yılına kadar 150 yıl boyunca el değmeyen demiryollarımızın tamamını yeniledik. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını açarak Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağladık. Havayolunu halkın yolu yapacağız dedik, yaptık. 2003 yılında 2 merkezden 26 noktaya yapılan iç hat uçuşlarımızı, bugün 7 merkezden 56 noktaya gerçekleştirmeye başladık. Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak dedik, THY’yi dünyanın sayılı havayolu şirketleri arasına yükselttik. Daha önceleri dış hat uçuşları 50 ülkede 60 noktaya yapılırken bugün 128 ülkede 335 noktaya ulaştık” ifadelerini kullandı.

İstanbul Havalimanı’nı Cumhuriyetin yıldönümünde, 29 Ekim 2018 tarihinde dev kapasitesiyle hizmete açtıklarını anımsatan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı ile Türkiye’yi uluslararası havacılığın aktarma merkezi yaptıklarını, küresel havacılıkta zirveye çıkıldığını dile getirdi. 

ASRIN PROJESİ 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NDE SONA YAKLAŞTIK

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Çamlıca Kulesi, Marmaray, İstanbul Havalimanı, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi nice dev ulaştırma projelerini tamamladık” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şöyle dedi:  “Asrın projesi 1915 Çanakkale Köprüsü’nde sona yaklaştık. Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanımızla birlikte son tabliyesini yerleştirdiğimiz Köprü’müzü birkaç ay sonra hizmete açacağız. Birileri konuşur AK Parti yapar. Dev ölçekteki, yerli ve milli projelerimizi hayata geçirdikçe, milletimiz de gördü ki; başkalarının hayal etmekten bile çekindiği işleri biz kararlılığımız, çalışkanlığımız ve haklımızın desteğiyle bir bir tamamlıyoruz. Ak Parti ile artık bu ülkenin doğusu da bir batısı da. İstanbul’a, Ankara’ya ne yapıldıysa Kars’a da onu yaptık. Halka hizmet, Hakk-a hizmettir düsturu ile durmadan yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkede milletin efendi olduğunu siyasi iktidarın hizmetçi olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu bir an olsun unutmadık. Milletten aldığımızı millete verdik. Rantiyeyi kestik, şantiyeler açtık.” 

KARS’I KOMBİNE TAŞIMACILIKTA MERKEZ HALİNE GETİRİYORUZ

Son 19 yılda Kars’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 7 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarının altını çizen Karaismailoğlu, yapılan yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi: “Kars’ta 2003’te sadece 22 kilometre olan bölünmüş yolları, bugün 273 kilometreye ulaştırdık. Burada BSK kaplı 1 kilometre yol yapılmamıştı. Tam 378 km BSK kaplamalı yol yaptık. Kars Çayı üzerinde Alabalık Barajı projelendirme çalışmalarıyla Kars-Selim Ayrımı - Kağızman Yolu’nun baraj su havzası içinde kalan kesimini geçmek için inşa ettiğimiz 507 metre uzunluğundaki Kırmızı Köprü’yü hizmete açtık. Kars-Susuz Ayrımı-Arpaçay Yolu’nun 11,4. kilometresinde bulunan yenilediğimiz 75 metre uzunluğundaki Akçalar Köprüsü’nün açılışını yaptık. Karayollarında olduğu kadar Kars’ın demiryolu ulaşımının gelişmesi içinde birçok yatırım hayata geçiriyoruz. Kars’ı kombine taşımacılıkta merkez haline getiriyoruz. 30 Ekim 2017 tarihinde Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını hizmete açarak Çin’i Londra’ya bağlayan en kısa ticaret koridorunu oluşturduk. Bir hizmet, ardından başkalarını da getirdi. Kars’ta bu ticaret koridoru üzerinden gelen yükün depolanması ve dağıtılması için lojistik sektörünün bir merkeze ihtiyacı oldu. Hemen işe koyulduk. 412 bin ton taşıma kapasitesi ile 400 bin metrekare Lojistik alana sahip Kars Lojistik Merkezi’ni inşa ederek, işletmecilik faaliyetlerine de başlamasını sağladık. Kars’ımıza, ona yakışan çağdaş ve estetik mimarili yeni bir havalimanı da kazandırdık. Yolcu kapasitesini yılda 3,5 milyona çıkardık.”

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ SEFERLERİ 15 ARALIK’TA YENİDEN BAŞLIYOR

Pandemi nedeniyle Turistik Doğu Ekspresi’ne ara verilmek zorunda kalındığını hatırlatan Karaismailoğlu, seferleri yeniden başlattıklarını söyledi. Ankara’dan Kars istikametine ilk seferin 15 Aralık’ta, Kars’tan ise 17 Aralık’ta olacağını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Sadece yataklı ve yemekli vagondan oluşacak Doğu Ekspresi seferleri karşılıklı olarak haftada iki defa düzenlenecek. İlk seferinden bu yana 37 bin yolcunun seyahat ettiği, Ankara-Kars güzergahımız, dünyanın en güzel 4 tren rotasından biri olarak gösteriliyor. Bu hizmetimizle hem bölgenin kış turizminin canlanmasına önemli katkı sağlayacağız hem de gençlerimizin, insanımızın konforlu bir seyahatle doğusundan batısına bu kadim coğrafyayı ve kadim kültürümüzü tanımalarına olanak sunacağız” diye konuştu.

ÜLKEMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ

“AK Parti’nin siyaset anlayışının temelinde, milletimizin derdiyle dertlenmek, vatanımızın aşkıyla yanmak var” diyen Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:  “AK Parti’yi AK Parti yapan, AK Parti’yi millete hizmetkar eyleyen, yıllar boyunca da arkasında eserler bırakmasını sağlayan bu sevdadır. Bize milletimiz bir sorumluluk verdi, bu sorumluluğun hakkını da teslim ediyoruz. Ülkemizi geleceğe taşıyoruz. Bunun için de mücadele hızımızı artırarak yolumuza devam ediyoruz. Dağlar ne kadar yüksek olursa olsun, varsın vadiler olabildiğine derin olsun. Bizler, dağları tünellerle, derin vadileri viyadüklerle aşacak yollar yapıp size ulaşıyoruz. Biz yolları da akarsuya benzetiyoruz. Yollarımız, geçtikleri, vardıkları yerlerdeki üretime, istihdama, tarıma, ticarete ve hatta eğitim ve kültür hayatına önemli katkılar sağlıyor. Siyaset zor ve meşakkatli bir yol. Özellikle yerel siyaset çok daha zor. Çünkü partinizin politikalarını, icraatlarını, köy köy, mahalle mahalle gezerek yüz yüze, adam adama anlatmak zorundasınız. Bütün bunları yaparken de hiçbir menfaat beklemeden, gönüllü olarak, ülkeye, vatana, millete hizmet aşkıyla yapıyorsunuz. Onun için bu ülkede huzur varsa, hasreti çekilen projeler, hizmetler varsa, sağlıkta yapılan reformlar, sosyal güvenlikte, eğitimde yapılan reformlar varsa, yolu olmayan yerlere yol ulaşmışsa, suyu olmayan yerlere su gitmişse bunlar sizin eserinizdir. Sizlerle birlikte artık bu ülkenin doğusu da bir batısı da. Türkiye’nin her noktasına kuzey güney doğu batı demeden destek götürdük.”

BU PARTİNİN İÇERİSİNDE KİMSENİN OYUNLA, DOLAPLA, KİRLİ VE KÜÇÜK HESAPLARLA İŞİ OLMAZ

AK Parti’nin milletin partisi olduğuna vurgu yapan Karaismailoğlu, Yunus Emre’nin “Ben gelmedim kavga için / Benim işim sevda için” sözlerinin şiarları olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu partinin içerisinde kimsenin oyunla, dolapla, kirli ve küçük hesaplarla işi olmaz. Bizim hesabımız, insanımızın hayatını kolaylaştırmaktan, hizmeti halkımızın ayağına götürmekten ibarettir. Hesabımız, kavgasız bir Türkiye’yi, kendisiyle barışık, milletiyle, devletiyle, kurumlarıyla barışık bir Türkiye’yi dünyanın ilk sırasına taşımaktır. AK Parti olarak Türkiye’nin bugünlerini planlamıyoruz. 2023, 2053, 2071 yılına kadar neyi, nasıl ve ne zaman yapacağımızı planladık ve ilan ettik. Bugüne kadar 2023 hedeflerimizin önemli kısmına da ulaştık. Baktılar bizimle baş edemiyorlar. Bu başarılı projelere imza atan bürokratları ve yatırımcıları tehdit etmeye başladılar. Ülkemiz yatırımlarında hiçbir söz hakkı olmayan yabancı ülkelerin büyükelçilerine mektup yazarak akıllarınca bu projelere engel olacaklarını sanıyorlar. İki zihniyet arasındaki farkı görüyorsunuz değil mi? Yatırımlarımıza türlü bahanelerle engel olamaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki, her ne yaparlarsa yapsınlar, asla başaramayacaklar. Bugüne kadar millet ne dediyse o oldu, bundan sonra da böyle olacak. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar; bizim amacımız refahı, zenginliği, ülkenin dört bir yanına dağıtmak. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ne varsa, Kars ’ta da olacak. 2023, 2035 ve 2071 hedeflerimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar nasıl sizin iradenizi her şeyin üstünde tutmuşsak, bundan sonra da milli iradeye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim millet sevdasından, Türkiye sevdasından başka sevdamız yok.”  

  • 7 / 1 Bakan Karaismailoğlu Kars'ta Köprü Açılışına Katıldı 0

  • 7 / 2 Bakan Karaismailoğlu Kars'ta Köprü Açılışına Katıldı 1

  • 7 / 3 Bakan Karaismailoğlu Kars'ta Köprü Açılışına Katıldı 2

  • 7 / 4 Bakan Karaismailoğlu Kars'ta Köprü Açılışına Katıldı 3

  • 7 / 5 Bakan Karaismailoğlu Kars'ta Köprü Açılışına Katıldı 4

  • 7 / 6 Bakan Karaismailoğlu Kars'ta Köprü Açılışına Katıldı 5

  • 7 / 7 Bakan Karaismailoğlu Kars'ta Köprü Açılışına Katıldı 6

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.