BÖLGE Haber Girişi : 21 Şubat 2023 10:07

ZİYARETLER BÖYLE OLMAMALI

ZİYARETLER BÖYLE OLMAMALI
10 ilde meydana gelen büyük depremler sonrası evsiz kalan vatandaşlarımız birçok ilde olduğu gibi Kars'ta da misafir ediliyor.

10 ilde meydana gelen büyük depremler sonrası evsiz kalan vatandaşlarımız birçok ilde olduğu gibi Kars’ta da misafir ediliyor.

Kars Valiliği depremin ilk anından itibaren başlattığı yardım kampanyalarını deprem bölgelerine hızlıca ulaştıran ilk illerden olmuştur. Özellikle Kars Valisi Türker Öksüz yoğun bir çaba göstermiştir. Ancak ilimizde misafir ettiğimiz depremzede ailelerin sürekli fotoğraflarının gündeme getirilerek paylaşılması rencide edici bir duruma dönüşmüştür. Büyük bir travma içerisinde olan depremzede ailelerin ilimizde misafir edildiği ve gerekli destekler ile ziyaretleri zaten paylaşılmış ve kamuoyuna duyurulmuştu. Bu süreçten sonra bizlere düşen misafirlerimize deprem travmasını unutturmak ve normal hayata dönmeleri için destek olmaktır.

Paylaşılan resimlerde de açıkça görüldüğü gibi fotoğraf çekilmeler artık rencide edici bir duruma gelmiştir. İlgili kurumlarda görevli basın sorumlularının bu hassasiyete özen göstermesi  doğru olacaktır. Özellikle çocuklar konusunda daha hassas olunmalıdır. Zaten Kars halkı bu konuda tek yürek olmayı başarmıştır.