KARS Haber Girişi : 30 Ağustos 2022 22:23

Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Milli mücadelemizi eşsiz bir zaferle taçlandıran, aziz milletimizin tüm dünyaya bağımsız yaşama kararlılığını ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü Kars'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Milli mücadelemizi eşsiz bir zaferle taçlandıran, aziz milletimizin tüm dünyaya bağımsız yaşama kararlılığını ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi'nin 100’üncü yıl dönümü Kars'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtına; Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından program, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, tebrikleri kabul etti.

Kars Valiliği yanındaki tören alanında yapılan kutlama töreni, Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve 14.Mekaniz Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç tarafından askeri araç üzerinde törene katılanların ve vatandaşların Zafer Bayramı kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kars Milletvekilleri; 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç tarafından gönderilen kutlama mesajlarının okunması, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından Teğmen Burak Özkan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma, Hasan Harakani Anadolu Lisesi öğrencisi Toprak Vargün, Kars Fen Lisesi öğrencisi Esra Nur Bayrambey tarafından şiir okunmasının ardından geçit töreni yapıldı.Kutlama programı kapsamında Kars Şehitliği’nde de tören düzenlendi. Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi ve tören mangası tarafından saygı  atışı yapıldı.

Kars Şehitliğindeki tören, Kars Valisi Türker Öksüz’ün Şehitlik Defterini imzalamasının ardından  Şehitlik Müzesinin gezilmesi, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua ve şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü kutlama programına; Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Vali Yardımcıları Ramazan Taşkın, Muhammed Furkan Tuna, Muhammed Enes Çıkrık, İl Jandarma Komutanı Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdür Vekili Erden Sakarya, Azerbaycan Kars Başkonlosolosu Nuru Guliyev, kamu kurum kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.