KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2021 20:40

Yunus Kılıç Müjdeyi Verdi, Kars'a 100 Bin İlave Koyun

Yunus Kılıç Müjdeyi Verdi, Kars'a 100 Bin İlave Koyun
Prof. Dr. Yunus Kılıç, 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi kapsamında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin desteklenmesi için Kars'ta 100 bin ilave koyun desteği olacağını açıkladı.
Yunus Kılıç Müjdeyi Verdi, Kars'a 100 Bin İlave Koyun

Kars Güncel- Çiftçileri küçükbaş hayvan sahibi yapmak, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde hem yerli ırkların yetiştirilmesi hem küçükbaş hayvan sayısının arttırmak amacıyla hayata geçirilen 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi aralarında Kars'ında olduğu 22 ilde hayata geçirilmişti.

Proje kapsamında Kars Valiliği, Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında protokol imzalanarak vatandaşlar projeden yararlanmaya başlamıştı.

Projeyle alakalı olarak bir müjde de Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç'tan geldi. Kılıç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesi ile Kars'da koyunculuğun eski günlerine dönebilmesini amaçlıyoruz. Bu amaçla Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kars Özel İdaresi'nin işbirliğini gerçekleştirdik. Kars'a yılda 100.000 ilave koyun. "Buğday ile koyun, gerisi oyun". ifadelerine yer verdi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.