SİYASET Haber Girişi : 30 Nisan 2023 17:53

Yeşil Sol Parti'nin köy ziyaretleri sürüyor: Tek bir oyumuz başkasına gitmemeli

Yeşil Sol Parti'nin köy ziyaretleri sürüyor: Tek bir oyumuz başkasına gitmemeli
Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayları   seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerine hız verdi.

Yeşil Sol Parti'nin köy ziyaretleri sürüyor: Tek bir oyumuz başkasına gitmemeli

Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayları   seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerine hız verdi. Yeşil Sol Kars Milletvekili Adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars’ta 3 vekil çıkarmayı hedeflediklerini belirterek ‘ tek bir oyumuz başkasına gitmemeli’ dedi

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Yeşil Sol Parti Kars adayları seçim çalışmalarına hız verdi.

8 Mayıs’ta Büyük Kars mitingi  gerçekleştirmeye hazırlanan Yeşil Sol Parti Kars İl Örgütü ve milletvekili adayları gündüz  köy ve ilçe çalışmalarını sürdürürken akşam saatlerinde ise kent merkezinde ev ziyaretleri ile kapı kapı dolaşarak yurttaşlar ile bir araya geliyor.

Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit , Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli önceki gün merkeze bağlı Tekneli, Borluk , Vezneli , Çakmak , Aynalı , Çamurlu , Kayadibi köylerinde halkla buluştu.

14 Mayıs seçimlerinin önemini ve partilerinin Kars’ın sorunlarını nasıl çözeceklerini anlatan Yeşil Sol Parti adayları köylerde büyük ilgi ile karşılaştı. Ölçülü köyünde kitlesel karşılamaya dönüşen ziyaret sırasında konuşan Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit , Kars’ın sorunlarının çözümü  için destek istedi.  Koçyiğit , seçime  çok az  bir süre kaldığını belirterek Yeşil Sol Parti olarak çok güçlü bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

“ KÜRT SORUNUNUN DEMOKRATİK ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Koçyiğit şunları söyledi : “ Gerçek anlamda bu ülkeye barış gelmesi , Kürt Sorunu’nun demokratik yollardan çözülmesi , halkımızın eşit, özgür gerçekten mutlu ve huzurlu bir yaşama kavuşması için , iş için, ekmek için, doğduğumuz kentlerde , kendi köyümüzde , kendi toprağımızda, vatanımızda huzur içinde, dilimizle, kültürümüzle yaşamak için bir seçenek peşindeyiz. Bir mücadele peşindeyiz.”

14 Mayıs’ta halkın AKP ve MHP’yi iktidardan düşüreceğini ve gerçek anlamda demokrasinin kapısını aralayacağını söyleyen Koçyiğit , sorunlara çözüm üretmeyen sistemin değişmesi için her bir oyun önemli olduğunu söyledi.

“TEK BİR OYUMUZ BAŞKASINA GİTMEMELi”

Koçyiğit şöyle devam etti : “ Hep beraber Yeşil Sol Parti’yi seçimlere yetiştirdik , Yeşil Sol’u hazırladık. Şimdi sizden Vezin köyden bir söz almak istiyoruz. Biliyoruz zaten gönlünüz bizimle. Biliyoruz geçmiş seçimlerde çok yüksek bir oyla bizleri desteklediniz. Ama bu tarihi yol ayrımında  desteğiniz bizim için çok daha önemli . İşte duyuyoruz başka partiler   ‘ Kars’ta Yeşil Sol Parti ile birleştik’ diyor. Öyle birşey yok arkadaşlar. Biz cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz , milletvekilliği seçiminde de Yeşil Sol’un pusuladaki yerini bulacağız ve mührü Yeşil Sol’a vuracağız. Tek bir oyumuz başkasına gitmemeli. Bunu  iyi bilmemiz gerekiyor. “

“KARS’TAKİ HEDEFİMİZ 3 VEKİL”

Sistemin değişmesi için Yeşil Sol Parti’nin desteklenmesini isteyen Koçyiğit “  Kemal Bey’in de elinin mecliste güçlenmesini istiyorsak, Kürt halkının sorunlarının mecliste güçlü bir şekilde  çözülebilmesini  istiyorsak, kadınların sesinin güçlü duyulmasını istiyorsak o zaman en az 100 milletvekilini de Yeşil Sol Parti olarak almamız gerekiyor. Bizim Kars’taki hedefimiz 3 vekil değerli arkadaşlar. 3 vekil alacağız , Kars’ın sözünü, sesini, sizin sözünüzü mecliste dillendireceğiz. Biz inanıyoruz ki 15 Mayıs sabahı yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağız ve gerçekten huzura kavuşacağız. Tek adam rejimi gidecek, diktatörlük yıkılacak barış gelecek, özgürlük gelecek, demokrasi gelecek. Aş gelecek , ekmek gelecek. “  
Yeşil Sol Parti adayları iki grup şeklinde 20 köye ziyaret gerçekleştirdi. Olumsuz hava şartlarına rağmen köylüler  Yeşil Sol Parti adaylarına yoğun ilgi gösterdi.