EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 17 Kasım 2020 09:43 Haber Girişi : 17 Kasım 2020 09:55

Vergi Borcu Yapılandırması Resmi Gazetede Yayınlandı

Vergi Borcu Yapılandırması Resmi Gazetede Yayınlandı
2020 yılı vergi borcu yapılandırma işlemine ait kanun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yapılandırma fırsatı 31 Ağustos 2020 tarihi öncesinde olan borçlar için uygulanacak.

Kars Güncel- Resmi Gazete'nin bugün ki sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı kanun kapsamında olan borçlarını vatandaşlar yapılandırabilecek.

7256 sayılı kanun kapsamında borçlarını yapılandıran vatandaşlar işlemlerini 18 taksite bölüp iki ayda bir ödeme olacak şekilde 36 aya kadar yayabilecek.

Vergi borçları, trafik cezaları, KYK borçları, SGK borçları, motorlu taşıtlar, gümrük vergileri, emlak ve  çevre temizlik vergileriyle ceza, gecikme faizlerini de kapsayacak. 

Yapılandırmadan Hangi Tarihler Kapsama Alındı ve Ödemeler Nasıl Olacak

7256 sayılı kanun kapsamında yapılacak olan işlemler 31 Ağustos 2020 tarihi öncesine ait borçlar için geçerli olup, tarih sonrasındaki borçlar kapsam dışı bırakıldı. Ayrıca yapılandırma kapsamında taksit ödemeleri 2021 Ocak ayında başlayacak.

Yapılandırma sonrasında ilk taksit olan 2021 Ocak ayına kadar borcunun tamamını ödemek isteyen vatandaşların faizi silinerek borçlulara yüzde 90 oranında hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından indirimi yapılacak. İlk 2 taksit ödeme süresi içinde borcunu tamamen ödeyen borçlulara  ise Yİ-ÜFE’de yüzde 50 oranında indirim yapılacak. 

Hangi Borçlar Kapsam Dışı

Adli ve İdari para cezaları ile Covid-19 salgını kapsamında Hıfzıssıhha Kurulları tarafından yazılan para cezaları 7256 sayılı kanun kapsamına alınmadı.

Yapılandırma işlemleri vatandaşların Gelir İdareleri'ne gitmelerine gerek kalmadan E-devlet üzerinden "İnternet Vergi Dairesi" işlemleri aracılığıyla  7256 sayılı kanun kapsamında açılacak ekrandan işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.