TÜRKİYE Haber Girişi : 22 Mayıs 2023 03:17

Vatan Ne Demek, Sarıkamışlı Uzun Yol Şoförü Ablamızdan Dinleyin!

Vatan Ne Demek, Sarıkamışlı Uzun Yol Şoförü Ablamızdan Dinleyin!
Uzun yol şoförlerinin sıra dışı gerçek hayat öykülerini anlatan Gönül Dağı belgesel programının sevilen sunucusu Hacı Ali Konuk, bu haftaki programında Karslı kadın şoför Yaşa Karaca'nın tırına misafir oldu.

Vatan Ne Demek, Sarıkamışlı Uzun Yol Şoförü Ablamızdan Dinleyin!

Uzun yol şoförlerinin sıra dışı gerçek hayat öykülerini anlatan Gönül Dağı belgesel programının sevilen sunucusu Hacı Ali Konuk, bu haftaki programında Karslı kadın şoför Yaşa Karaca’nın tırına misafir oldu.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinden ailesiyle birlikte 3 yaşında İstanbul’a taşınan ve bir süredir uzun yol şoförlüğü yapan Yaşa Karaca’nın İstanbul’dan Almanya’ya giden yolculuğunun bir bölümünde misafir olan Hacı Ali Konuk, Karaca’nın anlattıkları karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Kadın şoför olmanın dezavantajlarından daha çok azmin, vatanın bütünlüğünün, gurbetin zorluğunun ve aile bağlarının konuşulduğu yolculukta Karaca’nı annesinin hastalık sürecini anlatması sonrası Hacı Ali Konuk gözyaşlarını tutamadı. Kars’a yılda en az bir kez geldiğini kaydeden Yaşa Karaca, Sarıkamış’ın ve Kars’ın güzelliğini yol aldığı binlerce kilometreye sığdıramadı.

Sarıkamış şehitlerinin verdiği mücadeleyi de yol boyunca sunucu Hacı Ali Konuk’a aktaran Karaca’nın vatana dair konuşmaları ise programa damga vurdu. Karaca, şehitliğin önemine vurgu yaparak; “Biz hiçbir zaman ecdadımızdan kopmadık. Rabbim bizlere nasıl bir ecdat vermiş ki, ölüme gittiğini bildiği halde bunu düğün gibi, bayram gibi yaşıyoruz. Giden mutlu, gönderen mutlu… Çocuğumuzun parmağına bir kıymık batsa canımızdan can giderken vatan için feda ettiğimiz çocuklarımızın ardından vatan sağolsun diyebiliyoruz. Bir günüm varsa o da vatanıma kurban olsun. Hiçbir şeyim olmasın vatanım olsun, gerisi teferruattır.” Cümleleriyle diyar diyar gezdiği gurbet ellerinden vatanın önemine dair altı kalın kalın çizilecek cümlelere yer verdi.   

Haberin videosuna istagram ve diğer sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz. Dünyanın neresinde olursanız olun Kars'tan habersiz kalmayın!