KARS Haber Girişi : 22 Nisan 2021 16:06

Vali Türker Öksüz'ün 23 Nisan Mesajı

Vali Türker Öksüz'ün 23 Nisan Mesajı
Kars Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kars Güncel- Vali Öksüz mesajında; "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 101’inci yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 
Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlık iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki istiklâl mücadelesinde dönüm noktası olmuş, aziz milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır.
Milletimizi, ortak bir hedef etrafında birleştiren yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle istiklâl mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuş ve ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Sevgili çocuklar,
Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle özellikle sizler için çok önemli günlerden biri olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu sene ne yazık ki buruk bir şekilde kutlayacağız. 

Başta sevgili çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizi salgından korumak için devletimizce alınan tedbirler kapsamında sizler de okul hayatınızı bir süredir maalesef uzaktan eğitim şeklinde yürütmektesiniz. Muhakkak ki okulunuzu, öğretmenlerinizi, arkadaşlarınızı çok özlediniz. Her ne kadar okullarınızda olamasanız da içinde bulunduğumuz şartlara rağmen evlerinizi birer bayram yerine çevireceğinize, bu önemli günü evinizde çeşitli etkinliklerle, oyunlarla, şarkılarla, bayram coşkusuyla, en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. 

Siz değerli çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm, gözlerindeki ışık ve yüreklerindeki umutlar bizlere daima güç vermektedir. Sizlerin barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünya hayallerini gerçekleştirmek de en büyük emelimizdir.Sizlerin; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, donanımlı, girişimci, milli ve kutsal değerlerine bağlı gençler olarak yetişmenizi sağlamak, devlet ve millet olarak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir. İnanıyoruz ki; ülkemiz, siz çocuklarımızla daha müreffeh yarınlara ulaşacaktır. Sizler, yüce Türk Milletinin ve devletinin geleceği, sevinci ve ümit kaynağısınız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yarınlarımızın güvencesi olan sevgili çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı, mutlu yarınlar diliyorum." ifadelerine yer verdi. 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.