KARS Haber Girişi : 09 Kasım 2021 20:30

Vali Türker Öksüz'ün 10 Kasım Mesajı

Vali Türker Öksüz'ün 10 Kasım Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz Türkiye Cumhuriyeti kurucu Gazi Mustafa Kemal'in ebediyete intikal edişinin 83. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kars Güncel- Vali Öksüz yayınladığı mesajında; "Cumhuriyetimizin kurucusu ve mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83'üncü yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1919 Samsun’a çıkarak başlattığı milli kurtuluş mücadelemizi 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştırmış, milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile adını tarihe altın harflerle yazdırmış, kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamıdır.

Askeri, siyasi başarıları, öngörüleri, eserleri ve inkılâplarıyla tarihin akışını değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emeli Türk Milleti’nin medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesiydi.

Bugün bizlere düşen; " Aziz Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devredeceğiz. İnanıyoruz ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; vefatının 83’üncü yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum." dedi.