YAŞAM Haber Girişi : 20 Haziran 2021 22:04

Vali Türker Öksüz Şehit Babalarını Unutmadı

Vali Türker Öksüz Şehit Babalarını Unutmadı
Kars Valisi Türker Öksüz 'Babalar Günü' kapsamında şehit babalarını ziyaret ederek babalar günlerini kutladı.
Vali Türker Öksüz Şehit Babalarını Unutmadı

Kars Güncel- Kars Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz 'Babalar Günü' programı kapsamında şehit babaları ve huzur evinde yaşamını sürdüren vatandaşların babalar gününü kutladı.

Vali Öksüz ilk olarak 1997 yılında Hakkâri/Çukurca’da BTÖ ile girilen çatışmada şehit olan Er Atakan Yılmaz’ın babası Kaya Yılmaz’ı, 2005 yılında Tunceli’de BTÖ ile girilen çatışmada şehit olan Er Bedri Sinan Çolak’ın babası Suriya Çolak’ı ziyaret ederek, babalar gününü kutladı.

Huzur Evi Ziyareti
Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz daha sonra Kars Huzurevi’ni ziyaret ederek, huzurevinde kalmakta olan vatandaşların babalar gününü kutlayıp, sohbet etti.

Vali Öksüz'e ziyaret programlarında İl Jandarma Alah Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Yıldız eşlik etti.

Vali Türker Öksüz'ün Babalar Günü Mesajı
Vali Öksüz mesajında; " Toplumun çekirdeği olan aile, toplumsal değerlerimizin yaşatıldığı, kültür ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarıldığı en önemli sosyal yapıdır. Yaşamımızın her anında varlıklarıyla bizlere güç veren babalarımız, sevgi ve fedakârlık sembolü olarak, annelerimizle birlikte en değerli varlıklarımız olup, güçlü bir aile yapısının temelini oluşturmaktadırlar.  

Hayatımıza değer ve anlam katan, her daim üzerimize titreyen, koruyan, kollayan, hüzün ve sevincimizi bizlerle yaşayan, paylaşan, doğru yolu gösteren, ilham kaynağımız, fedakârlık, karşılıksız sevgi ve sabır timsali babalarımıza çok şey borçluyuz.

Bu nedenle; vefa duygusunun ve inançlarımızın gereği olarak babalarımıza saygı ve sevgimizi en güzel şekilde göstermeliyiz. Devletimize, milletimize, toplumumuza ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmemiz, babalarımızın bizlerden en önemli beklentisidir. Bizler de; büyük bir özveri ile ailesinin mutluluğu ve çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak adına türlü  fedakârlıklarla çaba harcayan babalarımızın sadece bugün değil, her zaman gönüllerini hoş tutmalı, onlara saygı, sevgi ve vefamızı en güzel şekilde göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; öncelikle vefat eden babalarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Başta vatanımız için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin babaları olmak üzere bütün babalarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.