KARS Haber Girişi : 15 Haziran 2021 19:53

Vali Türker Öksüz Kavılca Tarlalarını İnceledi

Vali Türker Öksüz Kavılca Tarlalarını İnceledi
Kars'ta ata tohumu kavılca buğdayının üretiminin yaygınlaştırılması projesi kapsamında devlet desteği ile ekimi sağlanan tarlalarda Vali Türker Öksüz incelemelerde bulundu.
Vali Türker Öksüz Kavılca Tarlalarını İnceledi

Kars Güncel- İnceleme programı kapsamında Valilikten yapılan açıklamada; "İçerisinde bulunduğumuz Pandemi döneminde sağlıklı beslenmenin önemi birkez daha artmıştır. Bu kapsamda doğal ve sağlıklı ürünlerimizden olan Kavılca Buğdayının yaygınlaştırılması ve üretimin arttırılması amacıyla İlimizde 2020 yılı üretim sezonu için, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan “Kavılca Buğdayının Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında 174 üretici eliyle 35.000 kg Kavılca Buğdayı tohumu ekilişi gerçekleştirilerek yaklaşık 250 Ton ürün elde edilmiştir.

22 Bin 500 Kg Kavılca'da % 75 Devlet Desteği
Üretimin devamlılığının sağlanması amacıyla, 2021 yılı üretim sezonuda Ardahan ve Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün birlikte hazırladığı“Ardahan ve Kars İli Ata Tohum Kavılca Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi”ile Ardahan İli Çıldır İlçesinde 1.500 dekar, İlimiz Arpaçay İlçesinde 1.000 dekar olmak üzere toplam 2.500 dekar alanda Kavılca Buğdayı ekimi tamamlanmıştır. Proje kapsamında % 75 Bakanlık, % 25 Çiftçi katkılı 22.500 kg Kavılca Buğdayı tohumu Arpaçay İlçemiz Üreticileri marifeti ile toprak ile buluşturulmuştur.

Kars'ta Üretilen Kavılca UNO'ya Gidecek
Ayrıca Bakanlığımızın girişimleri sonucunda Uno Firması ile proje kapsamındaki üreticilerimiz Dijital Tarım Pazarı üzerinden sözleşme imzalayarak üretilen ürünlerinin pazarının oluşturulması sağlanmıştır. Uno Firması 2021 yılında ihtiyacı olan Kavılca Buğdayını İlimiz ve Ardahan İlinden temin edecektir. 
Ziyaret edeceğimiz Üreticimize söz konusu proje kapsamında 55 dekar alanda üretim yapması için 1.170 kg Kavılca Buğdayı tohumu% 75 destekli olarak verilmiş olup üreticimiz Nisan Ayının son haftasında ekimini gerçekleştirmiştir." ifadelerine yer verildi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.