KARS Düzenleme Tarihi : 26 Kasım 2020 22:00 Haber Girişi : 26 Kasım 2020 23:23

Vali Türker Öksüz Karslıları Uyardı

Vali Türker Öksüz Karslıları Uyardı
Vali Öksüz, artan koronavirüs vakalarıyla alakalı olarak; Şuanda yoğun bakımda, entübe olan, solunum cihazıyla hayata döndürmeye çalıştığımız hastalarımız var. Yazıktır, günahtır, vebal alırsınız." diyerek tedbirlere uyma konusunda uyarıda bulundu.
Vali Türker Öksüz Karslıları Uyardı

Kars Güncel- Kars Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kars Valisi/Belediye Başkanı Türker Öksüz’ün başkanlığında yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan ve gazetecilerinde yer aldığı toplantıda, gündemde yer alan konular görüşülerek karara bağlandı. 

Toplantıda muhtarlara hitap eden Kars Valisi/Belediye Başkanı Türker Öksüz, Covid-19 salgınının çok sıkıntılı bir süreç olduğunu hatırlatarak, uyarıları dikkate almalarını ve köylerinde gerekli tedbir ve kurallara uymaları konusunda dikkatli davranmalarını istedi. 

Kars Valisi/Belediye Başkanı Öksüz, dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınında çok büyük rakamlara ulaşıldığını kaydederek, maalesef insanların hayatlarını kaybettiğini, Kars’ta da sıkıntılar yaşandığını belirtti. 

Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da bir takım tedbirlerin alındığını, alınan tedbirlere uyulması ve kurallara titizlikle uyulması halinde artış hızının azaltılabileceğini, daha ağır tedbir ve yaptırımların önüne geçilebileceğini vurgulayarak “ Bildiğiniz gibi hafta sonları belli saatlerde sokağa çıkma yasağı var. 65 yaş üzerindeki ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza yönelik belli kısıtlamalar var. Bunlara ağır yaptırımlar ve daha fazlasının eklenmesini istemiyorsak tedbirlere uymamız gerekir. Çünkü daha fazla yaptırım demek vatandaşımızın özgürlüğünün kısıtlanması demektir. Bizler de özgürlüğü kısıtlamayalım, tedbirlere önem verelim, ne kadar tedbirlere uyarsak bu işten o kadar başarılı çıkarız. Şuanda bir ilaç yok ama aşı çalışmalarında sona geliniyor.Aşı çalışmasında belli bir noktaya gelinceye kadar tedbirlere uymalıyız, çünkü başka şansımız yok. Şuanda yoğun bakımda, entübe olan, solunum cihazıyla hayata döndürmeye çalıştığımız hastalarımız var. Şuanda biz burada otururken, konuşurken nefes alma problemi çeken, genç, yaşlı insanlarımız var, yazıktır, günahtır, vebal alırsınız. Muhtarlar olarak sizlerin de çok büyük sorumluluğunuz var. Artık vatandaşlarımızın bir birini ziyaret etmemesi, akşam bir birimize gidelim akşam çayı içelim, kahve içelim gibi alışkanlıklardan uzak durmamız lazım. Bir süre daha tedbir ve kurallara uyalım, aşı çalışmaları ve tedbirlerle bu işin sonu gelecek.Ama şuanda bu tedbirleri almazsak ölüm sayılarımız artacak. Karantina kurallarına mutlaka uyalım! Köyünüzde pozitif vakalar, temaslı vakalar varsa sizlerde kontrol edin. Kolluk kuvvetlerimiz, filyasyon ekiplerimiz ve sağlık personelimiz herkes, geliyorlar, kontrol ediyorlar, tedavileri yapıyorlar ama sizde kontrol edin. Bazan rastlıyoruz; temaslılarımız aranızda geziyor, hastalığı her tarafa bulaştırıyor, ondan sonra da bu vakaların sayısını aşağı çekmek mümkün olmuyor. Yani köyde sağlık evi, sağlık personeli, aile hekimimiz varsa herkesle işbirliği içerisinde mutlaka bu tedbirlere uymamız ve herkesi bilgilendirmemiz gerekiyor. Bilgilendirmemiz çok önemli;temaslı kimdir, hangi evdeler, bunları çabuk tespit etmemiz de önemlidir. Ne kadar çabuk tespit edersek önlemleri de o kadar çabuk alırız” uyarısında bulundu.

Kars Valisi /Belediye Başkanı Türker Öksüz, içinde bulunduğumuz bu dönemde nişan, düğün ve taziyelere de çok dikkat edilmesinin altını çizerek, mutlaka ilgili kurumlara bilgi verilmesini, maske ve mesafe kurallarına uyulup uyulmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, taziyelerin de usulünce yapılması gerektiğini söyledi. 

İçinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde kurallara titizlikle uyulması gerektiğini vurgulayan Vali Öksüz “Bu süreçte biraz evimize kapanalım, dışarı çıkmayalım, bir süre daha kural ve tedbirlere uyalım. Bu sıkıntılı süreci inşallah atlatmaya yaklaştık, ancak mutlaka kurallara uymamız lazım. Köylerimizde maske kullanımına dikkat edelim, hiç kimse maskesiz dolaşmasın, gezmesin. Sizler de bu olumsuzlukları gördüğünüzde müdahale edin, mutlaka ama mutlaka müdahalede bulunun. Bu kurallara uymayanlara yönelik idari para cezası uygulanmaktadır. Dolayısıyla herkes bu kural ve tedbirlere uyarsa başarılı oluruz, ama bir kişi uymazsa da bu mücadeleyi kazanmamız mümkün değil. Çünkü çok hızlı bulaşan ve yayılan bir hastalıktan bahsediyoruz. Buradan bir kez daha uyarıyorum; maske takalım, mesafeli olalım ve hijyen kurallarını uygulayalım. Kalabalık ortamlarda bulunmayalım, bu kurallara uymayanları uyaralım. Uymayanları bizlere bildirmeniz halinde bizler gereken tedbirleri alır ve uygularız. Sizlerden rica ediyorum; son kez köy halkını ve çevrenizdekileri uyarın. Bu kurallara uyulmadığı ve bulaş görüldüğü yerleri, bölgeleri karantina altına almak zorunda kalıyoruz. 14 gün boyunca evlerinizde kalmaz zorunda kalıyorsunuz. Bizi bu tür tedbirler alma mecburiyetinde bırakmayın.Bu durum önemsememiz gereken bir durum.Ne olur kurallara uyalım, kimse hayatını kaybetmesin, bu hastalık genç, yaşlı ayırt etmiyor. Sakın kimse yaşlılar hayatını kaybediyor demesin!Genç, yaşlı ayırt etmeden insanlarımız hayatlarını kaybediyor” uyarısında bulundu.

Konuşmasının ardından muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Kars Valisi /Belediye Başkanı Türker Öksüz, dile getirilen konuların incelenerek çözüme kavuşturulması için ilgili kurumlara talimat verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.