KARS Haber Girişi : 07 Mayıs 2020 17:16

Vali Türker Öksüz Kars'ta Son On Günde Vaka Artışı Olduğunu Söyledi

Vali Türker Öksüz Kars'ta Son On Günde Vaka Artışı Olduğunu Söyledi
Kars Valisi Türker Öksüz Başkanlığı'nda İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Kars Güncel- Valilik Gazi Toplantı Salonunda yapılan toplantının başlangıç bölümünde değerlendirmelerde bulunan Vali Türker Öksüz, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgını kapsamında sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirterek, salgının daha fazla yayılmasını önlemek adına bir yandanyeni tedbirler alınarak uygulamaya konulduğunu, bir yandan da sağlık hizmetlerininen iyi ve etkin şekilde sunularak salgınla mücadelenin sürdürüldüğünü söyledi.

Vali Öksüz, salgınla mücadele kapsamında alınan kararlara riayet edilmez ve bulaş konusunda yeni ve etkin tedbirler alınmazsa salgının daha fazla yayılacağını vurgulayarak, “ Her akşam Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan rakamlara bakınca yeni vaka ve ölüm sayılarımızda azalma olsa da asla ve asla rehavete kapılmamalıyız.Çok çabuk bulaşan bu virüs, rehaveti ve tedbirsizliği asla kaldırmıyor.Bu durum, tüm ülkemiz gibi ilimiz Kars içinde geçerli bir durumdur. Sıcak havanın da etkisi olacakki maalesef sokaklarımızın dolu olduğunu ve vatandaşlarımızın sosyal mesafe kuralına riayet etmediklerini görüyoruz. Burada Kars olarak bu rehaveti yaşayacak noktada olmadığımızı, son 10 günde vaka sayılarımızda artış olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Maske kullanımını hayatımızın bir parçası olarak görmemiz ve belirlenen kurallara riayet etmemiz gerekiyor. Kimsenin başkasının ölümüne sebep olacak bu virüsü, yaymaya ve bulaştırmaya hakkı yoktur. Ülke olarak bizim bu süreci en iyi şekilde götürmemiz gerekiyor. Sağlık ekiplerimiz, kolluk güçlerimiz, Vefa Sosyal Destek Grubu ile diğer ilgili personellerimizce bu süreçte gerek salgınla mücadele konusunda gerekse vatandaşlarımızın istek ve taleplerini karşılama konusunda özverili bir çalışma ortaya konuluyor. Lakin bu özverinin karşılığı bazı vatandaşlarımızın kurallara riayet etmemesi nedeniyle boşa çıkmış gibi oluyor. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı bir kez daha alınan tedbir ve kurallara riayet etmelerini önemle rica ediyorum. Bu aşamada kontrollü bir sosyal hayatımız olması gerekiyor.Alınan tedbirlere tizlikle uymamız halinde hem ülkemiz adına hem ilimiz adına vakaları azaltıp kısa sürede bu mücadelemizde başarıyı yakalamış olacağız inşallah.” şeklinde konuştu.

Vali Türker Öksüz’ün değerlendirmelerinin ardından gündem konuları görüşülerek kara bağlandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Maske takmak zorunlu hale getirilmelidir.

  • CEMYIL 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın valimizden tek ricam Kars ın Erzurum yan kuruluşu olmaktan kurtulması