KARS Haber Girişi : 06 Mayıs 2020 20:40

Kars Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi Kuruldu

Kars Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi Kuruldu
Kars’taki kadınlara psikolojik, sosyal ve hukuksal destek sağlamak üzere Kars Belediyesi tarafından Kadın Dayanışma Merkezi kuruldu.
Kars Güncel- Kars Belediyesi’nin merkez Karadağ Caddesi üzerindeki ana hizmet binasında kurulan merkezin açılışına; HDP Adana Mv. Tülay Hatimoğulları, HDP Diyarbakır Mv. Semra Güzel, HDP Ağrı Mv. Dilan Dirayet Taşdemir ve Belediye Başkanı Şevin Alaca’nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve hukuksal destek sağlamak için avukatın çalışıp destek vereceği merkezde özellikle aile içi şiddete maruz kalan kadınlar ve çocuklar için çalışmalar yürütülecek.
2019 yerel seçimleri sonunda göreve gelen Belediye Başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın kurduğu Kadın ve Aile Müdürlüğü altında hizmet verecek olan merkezde; destek verilen kadın ve çocuklar için de ayrıca durum takibi yapmak adına veritabanı oluşturulacak.

Açılış ardından belediye hizmet binasında gelen HDP heyetiyle birlikte açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şevin Alaca son günlerde bazı yayın organlarında Kars Belediyesi hakkında çıkan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada; "Partimizin gövdesi bir ağaç ve o ağacın her bir yaprağı bu ülkedeki farklılıkları simgeliyor. Kars da aslında bu ağacın kök salabileceği bir yer. Kars’ın hedefe oturtulmasının nedenlerinden biri de bu. Ama bu yalan yanlış haberlere de kimse itibar etmiyor. Biz kesinlikle moral bozmadan enerjimizi düşürmeden Kars'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Belediyemize olduğu kadar kadına da bir saldırı var. Bugün Kadın Merkezi'mizin açılışını yaptık ufak bir ofis olarak başladık ama ilerleyen zamanda bunu genişleterek Kars'ta ki kadınlara yönelik güzel çalışmalar yapacağız." ifadelerine yer verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.