KARS Haber Girişi : 27 Kasım 2016 02:32

Vali Doğan'dan Umutlu Karslılar

Vali Doğan'dan Umutlu Karslılar
Kafkas Haber Ajansı Yazarı Mehmet Duman Kars Valisi Rahmi Doğan'ı yazdı.
Kars Güncel-İşte Kafkas Haber Ajansı Yazarı Mehmet Duman'ın, "Harbi Vali!" yazısı  

Hiç tarzım değil devlet adamlarını övmek?

Neden?

Devlet sana bir görev vermişse ve verilen görev esnasında şehrin tüm telif haklarından yararlanıyorsan, sinerji yaratıp çalışacaksın abi!

Zaten iz bırakanlar, her zaman yâd edilir, nerede olurlarsa olsunlar isimleri mutlaka zikredilir.

Yani benim pek de övüp övmemem önemli değil.

Amma velakin,

Çalışan adam varsa, isminin altını çizeceksin!

Evet, Kars Valisi Rahmi Doğan geldiği günden beri isminden bahsettiriyor.

Turizmci olarak Vali Doğan'ı heyecanla takip ediyorum.

Harakani Lisesi'ni yıktırarak Beylerbeyi Sarayı'nı gün yüzüne çıkardı. Tarihin önünü açıyor. 'Osmanlı Mahallesi' projesini her daim takip ediyor!

 Kars Kalesi'nin eski yolunu bariyerlerle daha güvenli hale getiriyor!

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne dâhil olan ve kültür turizmi için başlı başına bir dünya olan Ani Ören Yeri'nin ulaşımında servislerin hizmete girmesi için gün sayıyoruz! Vali Doğan bu eksikleri yerinde görüp anında yanıt bulmaya çalışıyor.

Vali Doğan Yatırımcılara sesleniyor! 

''Yatırım yapmak isteyene yer çok, her tarafta yerimiz var Allah'a şükür. Yeter ki yatırım yapılsın. Bu yerler daha önce tahsis edilmiş ancak bu yerlere bu güne kadar yatırım yapılmamış olan yerlerin tahsisini iptal ettik. Dedik ki yatırım yapmadınız. Sizden yerleri alıyoruz dedik ve yerleri aldık. Şimdi yeni yatırımcıya bu yerleri vereceğiz."

 Demem o ki şehrin gelişmesine vizyon sahibi adamlar öncü olur! Yurttaşlarına sahip çıkan devlet adamlarını Anadolu insanı her zaman bağrına basmıştır.

25 yıl önce Kadim Şehir Kars'ın Bakanı vardı. İlhan Aküzüm. Şehrimize çok sayıda katkıları mevcut. Dile getirmekte fayda var.

1989-1991 döneminin Türkiye Turizm Bakanı, 1991 döneminin Türkiye Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştı Aküzüm.

 2014 yılında eski Bakan İlhan Aküzüm ile Kars'ta biraraya gelmiştik. Röportaj sonrası sohbetimiz devam ediyordu. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı iken Kars için spor yatırımına özel bir ödenek gönderdiğini ifade etti. O dönem bizim Kars'ın yöneticileri bu kaynağı kullanamayınca ödenek tekrar Spor Bakanlığı'nın kasasına geri iade ediliyor.

Anadolu insanın söylediği deyimiyle, ''olmuşa ölmüşe çare yok'' tabi?  

Ve şimdi UDH Bakanımız var! Yöneticilerimiz bunu iyi değerlendirmeli.

Harbi Vali Doğan'dan umutlu Karslı vatandaşlar?

Umarım ilk gün ki heyecanla Vali Doğan, çalışmalarının durağı olmadan devam eder!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.