KARS Haber Girişi : 27 Kasım 2016 01:34

Evliya Cami Külliyesi'ndeki Aydınlatma Direkleri Ölüm Saçıyor!

Evliya Cami Külliyesi'ndeki Aydınlatma Direkleri Ölüm Saçıyor!
Kars'ta önemli bir inanç turizmi merkezi haline gelerek insanların ziyaret ettikleri Evliya Cami Külliyesi içerisinde bulunan alanda yapılan aydınlatma lambaları ölüm tehlikesi saçıyor.
Kars Güncel-Kars Valiliği  Kültür turizm ve alt yapı hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından Kars Evliya Cami ve Kümbet Cami çevre düzenlemesi, aydınlatma projesi işi ihalesi kapsamında yüklenici firma tarafından yapılacak olan aydınlatma lambalarının elektrik bağlantı panolarının kapaklarının olmadığı, ve elektrik kablolarının dışarıda açık bir şekilde bırakılmış olması,  Evliya Cami ve HZ. Hasan Harakani türbesini ziyaret eden vatandaşlara tehlike saçıyor. 

Günün her vakti ziyaretçisi olan Külliyenin içerisindeki aydınlatma direklerinin  enerji kabloları külliye ziyaretine gelen ve yaşları küçük olan çocukların ise ilgi odağı olmuş durumda adeta. Konu hakkında vatandaşlar tarafından serzenişte bulunulduğu ve bu ihmalin bir can kaybına sebep olmadan biran önce giderilmesi isteniliyor.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.