KARS Haber Girişi : 26 Ekim 2016 23:35

Vali Doğan'dan 3 isme 15 Temmuz teşekkürü

Vali Doğan'dan 3 isme 15 Temmuz teşekkürü
Kars Valisi Rahmi Doğan, 15 Temmuz'un Kars kahramanlarına Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kars'ta düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programında teşekkür etti.
Kars Güncel-Kars'ta 15 Temmuz gecesi darbeye karşı sokağa dökülen Kars halkına teşekkür eden Valisi Rahmi Doğan, Kars halkını sokağa çıkaran ve çelik yeleği giyerek öncülük eden başta Kars İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'a, Mit Müsteşarına ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'a ayrı ayrı teşekkürlerini sundu.

15 Temmuz gecesindeki şahlanışa ve dik duruşa öncülük eden üç isme dikkat çeken Vali Doğan, 'Burada Emniyet Müdürüm var.' diyerek İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'ı gösterdi ve o gece Kars'ta darbenin püskürtülmesinde oynadığı büyük rolü katılımcılarla paylaştı.

Darbe girişiminin olduğu saatlerde il dışından Kars'a seyir halinde olan Kars Valisi Rahmi Doğan, bilgiyi alır almaz Kars'ta 3 isimle telefonla görüştüğünü söyledi. Kars İl Emniyet Müdürü, Mit Müsteşarı ve AK Parti Kars İl Başkanı'nı telefonla arayarak yaşananlar hakkında bilgi aldığını kaydeden Doğan, "Tabi o gece telefonla aradığım ilk şahıs bunlar, üç arkadaşımda çok yiğitçe, mertçe yüreklerini ortaya koyarak o gece Kars'taki darbeyi püskürttüler. Vatandaşımızı sokağa döktüler. Vatandaşlarımız bütün Kars sokaklarını tekrar darbecilerden, bu işgalcilerden geri aldı. Türkiye'nin tamamında olduğu gibi bu şahlanış, bu dik duruş Kars'ta da gerçekleşti. Ben her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.