TEKNOLOJİ Haber Girişi : 26 Ekim 2016 23:25

Doğu ve Güneydoğu'da internet kesildi!

Doğu ve Güneydoğu'da internet kesildi!
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde İnternet kesintilerinin yaşandığı aktarıldı.
Kars Güncel-Türkiye'de geçtiğimiz aylarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uzun süreli bir internet kesintisi yaşanmıştı. Ancak bu sorunun neden kaynaklandığı açıklanmamıştı. Bugün ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aynı olay tekrar yaşandı.

İlk aktarılan bilgilere göre saat 10.30'dan beri Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Şanlıfurfa, Kars, Erzurum, Kilis ve Adıyıman illerinin aralarında olduğu Doğu ve Güneydoğu'daki birçok ilde internet erişimi sağlanamıyor. Hem sabit hem de mobil internetin hizmet vermediği bu bölgelerde kesintinin neden yaşandığı bilinmiyor.

Gözaltı sonrası yaşandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın 'terör soruşturması' kapsamında gözaltına alınmasının ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki birçok ilde internet erişiminde sorun yaşandığı belirtildi.

HDP protesto çağrısı yapmıştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, terör soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, HDP ve DBP, gözaltı kararları ve uygulamaları protesto çağrısı yapmıştı. Daha önce de 24'ü DBP'li 28 belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandığı 11 Eylül 2016 tarihinde aynı şekilde bu illerde internete erişimde sıkıntı yaşanmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.