SAĞLıK Haber Girişi : 15 Ocak 2024 23:24

Uzman Hekim Açıkladı, Sağlık Bakanı Paylaştı!

Uzman Hekim Açıkladı, Sağlık Bakanı Paylaştı!
Son haftalarda ülkenin dört bir yanında artış yaşanan ve ailelerin korkulu rüyası haline gelen hastalık için Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Uzman hekim önerilerini ve açıklamalarını paylaştı.

Uzman Hekim Açıkladı, Sağlık Bakanı Paylaştı!

Son haftalarda artış yaşanan ve ailelerin korkulu rüyası haline gelen hastalık için Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Uzman hekim önerilerini ve açıklamalarını paylaştı.

Son zamanlarda artan ve özellikle çocuklarda görülen aynı zamanda ailelerin tedirginliğine yol açan
üst solunum yolu enfeksiyonlarına dair, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın uyarılarını ve korunma önerilerini paylaştı.

“çocuklarda daha fazla görülüyor"

Sağlık Bakanı’nın paylaşımına yer verdiği Prof. Dr. Ateş Kara; Son aylarda çok sayıda kişinin hasta olduğunu, hastane başvurularının da arttığını belirterek, hastalıkların çocuklarda nispeten fazla görüldüğünü bildirdi. Bu tabloda üç ana faktörün etkili olduğunu aktaran Kara, şunları kaydetti:


Bu faktörlerden biri solunum yollarını saran bir virüs olan RSV virüsüdür, diğeri influenza, yani griptir; bir diğeri ise koronavirüstür. Koronavirüs, daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla seyretse de risk gruplarında yol açabileceği tablolar sebebiyle hafife alınmamalı.

Nasıl korunmalıyız?

Enfeksiyon hastalıklarına karşı ellerimizi sık yıkamalıyız. Özellikle kalabalık ortamlarda, dış mekanlarda mikroorganizmalarla temas söz konusu olabileceği için elimizle ağız, burun ve gözlerimize dokunmaktan kaçınmalıyız. Bu dönemde, boğaz ağrısı, hafif burun akıntısı, hafif hapşırık veya öksürük gibi şikayetleri olanların maske takarak muhtemel bir enfeksiyonu başkalarına bulaştırma sorumluluğunu almaması gerekir. Grip aşısı ise bir başka silahımız olabilir.