BÖLGE Düzenleme Tarihi : 11 Aralık 2020 15:57 Haber Girişi : 11 Aralık 2020 16:07

Türkiye Ermenistan Sınır Kapıları Açılıyor Mu?

Türkiye Ermenistan Sınır Kapıları Açılıyor Mu?
Kapalı bulunan Türkiye - Ermenistan sınır kapıları hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar.

Kars Güncel - Türkiye ile Ermenistan arasında kara geçisini sağlayan ve 1993 yılından beri kapalı olan  Kars'ın Akyaka ilçesinde ki Doğu Kapı ve Iğdır ilinde bulunan Alican Sınır Kapısı'nın tekrar açılması gündeme geldi.

Azerbaycan'a kutlama töreni için giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sınır kapıları hakkında iki önemli açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde; "Bugün de yine kardeşime söyledim. Eğer bu konuda olumlu adım atıldığı takdirde biz de kapalı olan kapılarımızı açarız. Yeter ki bu olumlu adımlar atılmış olsun. ‘Kapılarımızı Ermenistan‘a kapatalım’ diye bir derdimiz yok. Çünkü biz barışın güvercinleri olmak istiyoruz, barışın adımlarını yapmak istiyoruz. Bizim Ermenistan halkına bir kinimiz yok. Sıkıntı Ermenistan‘ın yönetimiyledir. Benim ülkemde 100 bini aşkın Ermeni vatandaşım var.”

‘Eğer Ermenistan bu süreci olumlu istikamette geliştirecek olursa, biz kapalı olan kapılarımızı da Ermenistan‘a açarız. Çünkü bizim tek derdimiz, özellikle halklar arasındaki bölgesel barışa bir destek sağlamaktır. Burada da biz bölgesel barışı düşünüyorsak, bunu ele alıyorsak ve bu altılı platform bunu getirecekse, bize düşen görev de zaten bu kapıları açmaktır.’ dedik. Sayın Putin de bundan çok çok memnun oldu. İlham Aliyev kardeşimiz de ‘Siz ne derseniz ben ona uyarım’ dedi. Bu şekilde mutabık kaldık.”" ifadeleri oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.