SAĞLıK Düzenleme Tarihi : 23 Kasım 2020 16:55 Haber Girişi : 23 Kasım 2020 17:01

Türkiye'de Üretilen Yerli Korona Aşısında Sevindirici Gelişme

Türkiye'de Üretilen Yerli Korona Aşısında Sevindirici Gelişme
Türkiye'de geliştirilen ve 5 Kasım'da Faz-1 çalışmalarında kapsamında 44 kişiye uygulanan yerli aşıda herhangi bir yan etki görülmediği ve ikinci doz uygulamasına geçileceği açıklandı.

Kars Güncel-  Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı çalışmalarında Erciyes Üniversitesi’nde önemli aşamaya gelindi. Tamamen yerli ve milli olarak Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ERAGEM) Covid-19’a karşı geliştirilen aşı 5 Kasım tarihinde başlayan Faz-1 çalışmalarında 44 kişiye uygulandı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış tarafından yapılan açıklamada; "Üniversitemiz tarafından geliştirilen ve üniversitemizde Faz 1 çalışmaları devam eden Covid-19 aday aşımızın ilk aşı dozlaması 44 gönüllümüzde tamamlandı. Herhangi bir yan etkisi görülmedi. Birkaç gün içinde geçeceğimiz ikinci doz uygulamanın da başarılı geçmesini ümit ederiz." ifadelerine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.