TÜRKİYE Haber Girişi : 23 Eylül 2022 20:46

Türkiye'de İlk Ve Tek

Türkiye'de İlk Ve Tek
Türkiye'de ilk ve tek olan Kars Peynir Müzesi, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi,65.UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleşen törenle açıldı.

Türkiye'de İlk Ve Tek

Türkiye'de ilk ve tek olan Kars Peynir Müzesi, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi,65.UDH Bakanı Ahmet Arslan ,Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz,Tarım Orman Köyişleri Kom.Bşk Prof.Dr Yunus Kılıç ve İl Başkanı Adem Çalkın'ın katılımıyla gerçekleşen törenle açıldı.

Peynir Müzesi’nde gerçekleştirilen açılışla birlikte başlayan ve Anadolu'nun yöresel peynirlerini buluşturan peynir festivalinde bölge illerin temel geçim kaynaklarından olan tarım ve hayvancılığın ulusal çapta tanıtımının yapılması amacıyla bölgede üretilen peynir, bal, kayısı gibi yöresel ürünlerine yönelik festival ve şenlikler geleneksel hale getiriliyor.

Bu kapsamda Türkiye’nin birçok yöresinde üretilen peynirlerin sergileneceği Kars Peynir Festivali 23-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. İlki 2019 yılında yapılan Peynir Festivali’nin ikincisi Kars Bedesteni çevresinde düzenlenecek. Kars Peynir Festivali’ne, Türkiye’den peynir ürünleri ile ön plana çıkmış olan illerden üreticiler davet edildi ve aynı zamanda başta Kars olmak üzere Türkiye genelinde üretilen peynirler bu festivalde sergileniyor.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin de katılımıyla bugün start alan festivalde birbirinden lezzetli peynirler ve yöresel tatlar, yarın da Kars halkı ve misafirlerin beğenisine sunulacak.