EĞITIM Haber Girişi : 12 Nisan 2023 21:55

Talip Geylan'ın Açıklamasına Eğitim Camiasından Büyük Tepki

Talip Geylan'ın Açıklamasına Eğitim Camiasından Büyük Tepki
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın iddiaları Kars'ta eğitim camiası tarafından büyük tepk topladı.

Talip Geylan'ın Açıklamasına Eğitim Camiasından Büyük Tepki

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü hedef alarak bir iddiada bulunan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından iddiayı hakaret boyutuna taşıdı.

İddia edilen konu üzerinden sendikalar arası uyuşmazlığı eğitim kurumlarına taşıyarak; ‘Adam, şube müdürü olarak atanmış ama adam olamamış!’ ifadeleriyle yaptığı açıklamada, üstü kapalı siyasi mesaj vermeyi de ihmal etmedi.  

‘Birilerine emir erliği yapmayı, adam olmaya tercih ediyor!’ diyerek hedef aldığı eğitim kurumuna yönelik yaptığı paylaşımda; “Müdür efendi, anladık, bir yerlere uşaklık yapmak senin karakterine zul gelmiyor, ama biz işgal ettiğin makamın haysiyeti adına üzülüyoruz.” İfadeleri dikkat çekti.

Eğitimcilere mobing uygulandığı iddiasını galeyana gelerek seviyesizce paylaşımla duyuran Geylan; “Sendikamız üyelerini odasına çağırıp, “Önümüzdeki yıl sendikamız üyesi olmayan hiç kimse müdür/müdür yardımcısı olamayacak. Bizim sendikamızın üyesi olmadığınız halde nasıl bu kadar fazla DYK kursu alabiliyorsunuz?” gibi seviyesiz tutumlarla adeta istifa etmeleri yönünde mobing yapıyor.” İddiasında bulundu.

Ayrıca, açıklamasında; Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü ve özellikle Kars İl Milli Eğitim Müdürüne sesleniyorum: Devletin makamını babasının at çiftliği gibi kullanan bu müptezellikten hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’den de beklentimiz, eğitim kurumlarımızı bu tür ayrık otlarından temizlemesidir. Ülkemizin çok büyük sıkıntılarla boğuştuğu, birlik ve beraberlik içerisinde bunları aşmaya çalıştığı şu günlerde hala insanlarımızı ayrıştıran kim varsa kamuya da bu ülkeye de yüktür!” ifadelerini kullandı.

Kars Eğitim Bir Sen’den Yanıt Gecikmedi

Söz konusu iddia üzerine Kars Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ahmet Altun’dan yanıt gecikmedi. Altun, “Kars’tan üfürülen yalana Ankara’da dilini döndüren bay başkan’ başlığıyla karşılık verildi.

Altun, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

1- Sendikal faaliyet yetkisi sadece Susuz ilçesi ile sınırlı olan, aynı zamanda şube müdürü olarak da görev yapan şahıs il başkanınızca ilçe ilçe dolaştırılması mı adamlık?

2- Mevcut il başkanınızın ve Selim ilçe temsilcinizin okullarda siyaset yaparak, korku iklimi oluşturarak eğitim çalışanlarını istifaya zorlaması mı adamlık?

3- Söz konusu Kağızman şube müdürüyle ilgili mesnetsiz, iftira dolu söylemlerinizle itibar suikastı yapmaya çalışmanız mı adamlık?

Talip Geylan,

Biz yukarıda saydıklarımızın arkasındayız. Bu söylemlerimizi her yönüyle, belgeleriyle ispat etmeye hazırız ve ispat edeceğiz. Bununla ilgili adli mercilere gerekli şikayetlerimizi de yaptık. Sizi de kulağınıza üfürülen ve aslı astarı olmayan bu beyanlarınızı ispat etmeye davet ediyoruz. Aksi halde biliniz ki müfteri olarak anılacaksınız.”


Türk Eğitim Sendikası’nın asılsız iddiaları ve hakaret boyutuna ulaşan açıklamaları, Kars’ta eğitim camiası tarafından büyük tepki topladı.