GÜNDEM Haber Girişi : 05 Temmuz 2022 20:15

Tacize Maruz Kalan Lise Öğrencisi İçin Mahkemeden Emsal Niteliğinde Karar

Tacize Maruz Kalan Lise Öğrencisi İçin Mahkemeden Emsal Niteliğinde Karar
Kars'ın Arpaçay ilçesinde, kendisini 3 yıl boyunca taciz eden Birdal Doğan'ı (40) öldüren lise öğrencisi Azra Erdağ (tahliye edildi.

Tacize Maruz Kalan Lise Öğrencisi İçin Mahkemeden Emsal Niteliğinde Karar

Kars'ın Arpaçay ilçesinde, kendisini 3 yıl boyunca taciz eden Birdal Doğan'ı (40) öldüren lise öğrencisi Azra Erdağ'ın (18) ilk duruşması 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemeden emsal niteliğinde karar çıkarak, tacize maruz kalan Azra Erdağ tahliye edildi.

 Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Azra Erdağ, tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Hakkında "Tahrik altında Kasten öldürme” suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Azra Erdağ, maktul Birdal Doğan ile aynı köyde yaşadıklarını ve komşuları olduğunu belirterek, Maktul Doğan’ı korktuğu için öldürdüğünü söyledi.

14 yaşından beri Doğan'ın kendisini rahatsız ettiğini belirten Azra Erdağ, "Maktul olay gününe kadar devamlı beni rahatsız ediyordu. Maktulün bana karşı ilk eylemi 2019'da meydana geldi, ilk olarak çeşmeye su almaya gitmiştim ben su alırken maktul benim yanıma geldi kolumdan tutarak 'ben seni seviyorum, karımı sevmiyorum eşimi boşayacağım seni karım yapacağım' dedi. Daha sonra oradan ayrılarak eve geldim anneme anlattım" dedi.

Yaşadığı süreci bir bir mahkemede anlatan Erdağ, “Okuldayken arkadaşım yanıma gelerek 'sakın dışarıya çıkma seni kaçıracaklar' dedi, maktul arkadaşıma mesaj atarak benim hangi odada kaldığımı ve odanın penceresinin nereye baktığını sordu. Ayrıca arkadaşıma beni kaçırmasında yardım etmesi için para teklifinde bulunmuş. Bunun üzerine abime mesaj atarak haber verdim, baba ve dayım bunun üzerine maktulü kahvede darp etmişler. Ben okulda yatılı olarak kalıyordum, olay günü annem ve abim hastaneye gideceğinden yardım etmek amacıyla evde kaldım. Hayvanları normalde suya ben götürmezdim maktulden korktuğum için, mecburen o gün ben götürdüm. Hayvanları çeşmeye götürürken maktul çeşmenin oradan bana bakıyordu, Birdal Doğan'dan korktuğum için mutfakta bulunan tabancayı yanıma aldım. Çeşmeye vardığımda maktul bana 'Seni s... karım yapacağım, senin üzerinden para kazanacağım dedi ve üzerime geldi. Üzerime gelince bende korktum cebimdeki silahı çıkarttım o da ban 'vur, vur' dedi, bunun üzerine gözüm kapalı maktulün üzerine ateş ettim, amacım maktulü korkutmaktı, öldürme kastım yoktu, pişmanım tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.