KARS Haber Girişi : 16 Haziran 2023 21:19

Selim Doğalgazı Tamam Sıra Kağızman'da

Selim Doğalgazı Tamam Sıra Kağızman'da
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, ve KARGAZ Bölge Müdürü Barış Çalık iki ilçenin doğalgaz hattı için müjdeyi verdi.

Selim Doğalgazı Tamam Sıra Kağızman'da

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, ve KARGAZ Bölge Müdürü Barış Çalık iki ilçenin doğalgaz hattı için müjdeyi verdi.

Selim ve Kağızman ilçelerinin doğalgaza kavuşması adına yürütülen çalışmalarda ilk ayakta sona gelindi. Selim doğalgaz hattının tamamlandığının duyurulması ardından gözler Kağızman’a çevrildi. Yetkili ağızlar, Kağızman için pazartesi gün kazmanın vurulacağını ve 8. Ayın sonunda ilçenin doğalgaza kavuşacağını duyurdu.

Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ve KARGAZ yetkilisi Barış Çalık konuya ilişkin açıklama yaparak, Selim ve Kağızmanlı vatandaşlara müjdeyi verdi.

“SELİM HATTIMIZI TAMAMLADI”

KARGAZ Bölge Müdürü Barış Çalık; “Selim ilçe hattımızı tamamlamak üzereyiz, bu hattımızı bitirdikten hattın sonra Pazartesi günü Kağızman ilçemizin hattı için de çalışmalara başlayacağız. Selim ilçemizde tamamlanan hat üzerinden gaz vermeye başlayınca gerçekleştireceğimiz kontroller sonrasında çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz. Kağızman ilçemiz için de devam eden çalışmalar neticesinde Ağustos, Eylül aylarında gaz vermeyi planlıyoruz. 8’inc, dokuzuncu ay sonunda Kağızman’da doğalgaza kavuşmuş olacak.” dedi.

“8’İNCİ AYIN SONUNDA KAĞIZMAN DOĞALGAZA KAVUŞACAK”

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğinin fakat bölgede etkili olan yağışların zaman zaman aksaklıklar oluşturması nedeniyle gecikmeler yaşandığına dikkat çekerek, Selim’in tamamlanan hattı sonrası Kağızman’ın da 8. Ayın sonunda doğalgaza kavuşacağını müjdeledi. Çalkın; “KARGAZ yetkililerimiz ve ilgili kurum müdürlerimizle birlikte doğalgaz hattında incelemelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün burada yapılan işlem Selim ilçemize doğalgaz verilmesinin tamamlanması anlamı taşıyor, aynı zamanda Kağızman ilçemiz için de hat çalışmalarının altyapısı demek oluyor.  Allah’ın izni ile pazartesi günü Kağızman ilçemiz için kazı işlemlerimize başlayacağız. KARGAZ yetkililerimizin bize verdiği bilgi doğrultusunda çok hızlı bir şekilde çalışma yürüteceklerine inancımız tam ve bu manada 8’inci ayın sonunda Kağızman ilçemiz de gaza kavuşmuş olacak.” İfadelerine yer verdi.

Öte yandan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Milletvekili Çalkın; Tabi ki bu manada ilçelerimizin alacağı bu hizmette emeği olan Cumhurbaşkanımıza, dönemin enerji bakanına, şimdiki bakanımıza ve 65. Hükumet Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’a, Yunus Kılıç hocamıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu süreci KARGAZ yetkilileri ile birlikte yürüterek, ilçelerimizin hizmet alımında aksaklık yaşamamaları adına elimizden geleni yapacağımızı belirterek, tüm Selim ve Kağızmanlı hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı iletiyorum.“ şeklinde konuştu.