TÜRKİYE Haber Girişi : 05 Ağustos 2022 11:54

Şehitlerin Anısına Saygısızlık

Şehitlerin Anısına Saygısızlık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın büyük çabalarıyla Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaptırılan 40 bin kişilik Ay Yıldız Tören Alanı'ndaki görüntüler pes dedirtti.

Şehitlerin Anısına Saygısızlık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın büyük çabalarıyla Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaptırılan 40 bin kişilik Ay Yıldız Tören Alanı’ndaki görüntüler pes dedirtti.

Sarıkamış Şehitleri için simgeleştirilen tören alanını ziyaret etmek için ilçeye gidenler karşılaştıkları manzara karşısında adeta çılgına döndüler. Ciddi yatırım sonucu ilçeye kazandırılan ve önümüzdeki anma süreçlerinde Türkiye’nin dört bir tarafından Sarıkamış’a gelecek olan misafirlerin ağırlanacağı toplanma alanında bina içerisinde hayvanların olduğunu gören vatandaşlar tepki gösterdiler. Özellikle binlerce şehidin isminin yazılı olduğu anıtların yanı başındaki bu görüntü kirliliği bu kadar da olmaz dedirtti.

Başta Sarıkamışlı gazeteci Teslime Tosun’un "Sarıkamış Şehitliği'ni ahıra çevirdiler: Büyük saygısızlık" başlığıyla yayımlanan videosu olmak üzere Uğur Dündar’ın da "Sarıkamış Şehitlerine Büyük Ayıp" başlıklı yazısı gündeme oturdu.

Türkiye’nin dört bir tarafındaki vatandaşlar görüntülere tepki göstererek, Sarıkamış Şehitlerini Anma Alanı ve özellikle şehitlerinin isimlerinin bulunduğu alana yapılan saygısızlığın sorumlularının bulunması yönünde yetkililere çağrıda bulundular.