TÜRKİYE Haber Girişi : 10 Haziran 2022 20:58

Savaş Çanları Çalıyor

Savaş Çanları Çalıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Yunanistan'a bir sert tepki de Bakan Akar'dan geldi: Karşılık vermeye devam edeceğiz.

Savaş Çanları Çalıyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Yunanistan'a bir sert tepki de Bakan Akar'dan geldi: Karşılık vermeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şaka yapmıyorum, sonu felaket olur" çıkışının ardından, Türkiye'ye karşı provokatif eylemlerini sürdüren Yunanistan'a bir sert tepki de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Bakan Akar, "Yunanistan'ın haksız, hukuksuz saldırgan eylemlerinin her birine gerekli karşılığı verdik, vermeye devam edeceğiz" dedi.

"YUNANİSTAN DÜŞMANCA EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR"

"Uluslararası hukuk, anlaşmalar ne diyorsa onların yerine getirilmesini istiyoruz" ifadesini kullanan Akar, Türkiye'nin diyalog çağrılarının, davetlerinin karşılık bulamadığını belirterek, şunları söyledi: "Komşumuz Yunanistan'daki bazı siyasiler inatla, ısrarla sabah kalkıyor 'Türkiye' diyor, akşam yatıyor 'Türkiye' diyor. Düşmanca, provokatif eylem ve söylemlerini sürdürüyor. Bunların Yunan halkına da büyük zarar verdiğinin bilinmesini istiyoruz. Bazı emekli askerler, bazı siyasiler, üniversitelerdeki bazı öğretim görevlilerinin de bizim anlattıklarımızı anladıklarını ve orada dillendirdiklerini de memnuniyetle müşahede ediyoruz. Biz bir an önce diyaloğun, yapıcı ortamın sağlanmasını, verilen sözlerin yerine getirilmesini, anlaşmalara uyulmasını bekliyoruz. Binlerce ada içinde Türkiye'ye en

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.