KARS Haber Girişi : 18 Ocak 2019 20:03

Sarıkamışın Çalışkan Başkanı Göksal Toksoy 5 Yıllık Çalışmalarını Anlattı

Sarıkamışın Çalışkan Başkanı Göksal Toksoy 5 Yıllık Çalışmalarını Anlattı
Sarıkamış Belediye Başkanı ve 2019 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den tekrar aday gösterilen çalışkan ve halk tarafından sevilen Başkan Göksal Toksoy, 5 yıllık hizmet sürecinde yapılan projeleri açıkladı.
Kars Güncel- Karsın Sarıkamış İlçesi'nde 2014 Mahalli İdareler seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen ve göreve geldiği günden beri Sarıkamış İlçesi'ni Karsın yıldızı yapma gayreti içerisinde olan Göksal Toksoy, 5 yıllık görev süresi boyunca ilçede alt yapı, üst yapı, sosyal ve kültürel kompleksler, turizm tesisleri gibi bir çok projeyi ilçe halkının hizmetine kazandıran çalışkan başkan Toksoy hizmetlerini Kars Olay ve Kars Güncel gazetelerine açıkladı.

"Bu 5 yılda çok sayıda büyük projeyi hayata geçirdik." diyen Başkan Göksal Toksoy yapılan hizmetleri kamuoyu ile paylaştı.
Altyapı hizmetlerimizde; 2 Adet Sondaj Kuyusu (DSİ ve Belediyemizin katkıları), Kamulaştırması Belediyemiz tarafından yapılan ve  İller Bankasının SUKAP Kapsamında %50 hibe %50 Belediye paylarımızdan kesilmek suretiyle Atık Su arıtma tesisi yapıldı, Belediyemiz bütçesi ile İçme Suyu Arıtma tesisinin revizesi tamamlandı, Belediyemiz tarafından Sarıkamış Deresi Terfi Merkezi  kurularak İçme Suyu arıtma tesisine yönlendirerek 4 km lik terfi hattı yapıldı, Belediyemiz tarafından Çataldere İsale hattının yenilenmesi tamamlandı, Belediyemiz tarafından Kiremitdere Islah Projesi tamamlandı, İller Bankasının SUKAP Kapsamında %50 hibe %50 Belediyemiz paylarından kesilmek sureti ile İlçemizin tamamını içme suyu şebekesi  yenilendi ve tamamlandı. İller Bankasının SUKAP Kapsamında %50 hibe %50 Belediyemiz paylarından kesilmek sureti ile İlçemizin tamamının Kanalizasyon Şebekesi yenilenerek tamamlandı.
Turizm Merkezinde; Turizm Merkezi Kanalizasyon yapımı, Kar Oyunları alanının düzenlemesi, Atıksu Arıtma Tesisi, Günübirlik ve Ticaret Merkezi Yapımı (Avrupa Birliği Hibesi). Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kayak Merkezine Yol, Otopark ve Yağmur Suyu projesi tamamlandı
İlçemizin Yol yapımında; Cumhuriyet Caddesi , Sanayi çıkışı yolları Çamurlu Kayak Merkezi girişine kadar Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından İstasyon Mahallesi Eski Erzurum Caddesinin tamamı sıcak asfalt yapıldı. Gaziler Kolordu Caddesi, Hükümet Konağı ve Tugay Komutanlığı önü küp taş ile Belediyemiz tarafından yapıldı. Cumhuriyet Caddesi yol genişletmesi kapsamında istinad duvarları Belediyemiz bütçesi tarafından yapıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından Belediye Binası arkası, Oto Terminali,  Pazar yeri ve Belediyemizin garaj alanı sıcak asfalt ile kaplandı. Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Belediyemiz ortaklaşa olarak İnönü Mahallesinin tamamı kilit parke taş ile yolları kaplandı. Erzurum yolu üzerinde hayvanların geçiş güzergah yolu yapıldı. Bazı yolların kamulaştırması yapılarak 7 mahallemizin yatay olan tüm yollarını sıcak asfalt ile diğer dikey olan yolları ise kilit parke taş ile kaplaması Belediyemiz tarafından yapıldı. Çevre düzenlemesini Belediyemiz tarafından yaptığı Erzurum yolunun sıcak asfalt ile kaplaması Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından Şehit Fikret Gündüz Caddesinin sıcak asfalt ile kaplaması yapıldı.
Parklar; Beykoz Belediyesi ve Belediyemizin katkıları ile 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Meydanı yapıldı. Tamamını Belediyemiz bütçesinden karşılamak üzere Cumhuriyet Mahallesinde Park yapıldı.. Serhat Kalkınma Ajansı ve Belediyemizin ortaklaşa yapmış olduğu Belediyemiz tarafından Hükümet Konağı önü tören alanı ve Çocuk oyun parkı tamamlandı. Erenler Mahallesi Parkı Belediyemiz tarafından yapıldı. SODES ve Belediyemiz tarafından Kazım Karabekir Mahallesine park yapıldı. İller Bankası tarafından Toki Küme Evleri mevkiinde park yapıldı. Belediyemiz tarafından İstasyon Mahallesinde içinde basketbol voleybol sahaları olan, çocuk oyun alanları ve kamelyaların olduğu modern bir park yapıldı. Belediyemiz tarafından Yeni Mahalle Devlet Hastanesi önü çocuk oyun alanları ve kamelyaların bulunduğu park yapıldı.

Taziye Evleri;  Aşağı İstasyon taziye evi hayırsever hemşerilerimizinde katkıları ile Belediyemiz tarafından yapıldı. Hayırsever vatandaşlarımız ve Belediyemizin katkıları ile Kazım Karabekir Mahallesine taziye evi yapıldı. Hemşerilerimizin ve Belediyemizin katkıları ile Cumhuriyet Mahallesinde taziye evi yapıldı. Hayırsever vatandaşlarımız ve Belediyemiz tarafından Şehitler Mahallesine taziye evi ve Camii yapıldı. İstasyon Mahallesi taziye evine mefruşat desteği sağlandı.

Gerçekleştirilen diğer projeler ;

-2.Etap 308 dairelik konut inşaatı tamamlandı (Toki tarafından yapıldı), 
-316 Dairelik Kentsel Dönüşüm İnşaatı (Toki tarafından karşılandı),
-İçmesuyu ihtiyaç açığını gidermek için 7 Kasım Göleti DSİ tarafından yapılıyor. 2019 yılında tamamlanması öngörülüyor. 
-Acısu mesire alanının Düzenlenmesi ve Çeşme Yapımı (İşadamımız Sn. İrfan KOÇ ve Belediyemizin katkıları ile yapıldı).
-Belediyemiz Araç parkına 1 Adet Komatsu 430’luk loder, 1 Adet Hitach Ekskavatör, 2 Adet Kamyon, 1 Adet 4x4 Pikap, 1 Adet Kamyonet, 1 Adet Beko Loader, 1 adet Kuka, 1 Adet Kompresör  Belediyemiz bütçesinden alındı. 1 Adet Çöp Kamyonu ve 1 adet Vidanjör Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 Adet İtfaiye aracı ve 1 Adet 21 Mt merdivenli tam donanımlı İtfaiye aracı Belediyeler Birliği tarafından Belediyemize hibe edildi. 
-Fen İşleri Saha Amirliği ve İtfaiye Amirliği Binasının yapımının tamamı Belediyemiz bütçesinden yapıldı.  
-Belediye Otomasyon sistemi yenilendi. 
-DSİ Bölge müdürlüğü tarafından Çataldere, Sarıkamış Deresi ve Kızılçubuk dereleri temizlendi. 
-Kamulaştırmasını Belediyemiz tarafından yapılan Hayvan Pazarı Kalkınma Bakanlığı tarafından yapıldı. 
-Şehitler Mahallesi dahil ilçemizin tamamının imar planı yenilendi. 
-Belediyemiz tarafından köylerden gelen ve ilçemizde yaşayan bayanların vakit geçirecekleri Kadın Konukevi yapıldı. 
-Kamulaştırma ve yapımını Belediyemiz tarafından tamamlanan Modern Kesimhane vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. 
-Belediyemizin Asri Mezarlığının ihate duvarının demir korkulukları ve çevre düzenlemesi Belediyemiz bütçesinden karşılanarak tamamlandı. 
-İlçemizde faaliyette bulunan 3 adet Taksi Duraklarına modern Durak Belediyemiz tarafından yapıldı. 
-Hanımlarımızın sosyalleşebilmeleriiçin Kadın Konukevi açtık.

Bu projeleri yalnız başımıza yapmamız tabiki mümkün değildi.Bu yatırımların tarihi önemi ve değeri olan şehitler diyarı İlçemiz Sarıkamış’a yapılmasında İlçemize olan özel ilgisi ve hassasiyetinden dolayı özel önem ve ehemmiyet gösteren öncelikli olarak Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ,ardından Bakanlıklarımızdan Çevre ve Şehircilik,Kültür ve Turizm, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Tarım,Orman ve Köyişleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim Bakanlıklarına,ayrıca Kars Valiliği, TOKİ, İller Bankası, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, DSİ 24.Bölge Müdürlüğü, Sarıkamış Kaymakamlığı, 65. Hükümetin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Milletvekilimiz Sayın Ahmet Arslan'ın büyük katkıları, Tarım, Orman ve Köy işleri Meclis Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Prof. Dr. Sayın Yunus Kılıç,ın büyük katkıları, 25. Dönem Milletvekilimiz Sayın Selahattin Beyribey'in katkıları, İl Başkanımız Adem Çalkın'ın destekleri, İlçe Başkanımız ve Yönetiminin, Kadın Kollarımız ve Yönetiminin,Gençlik Kollarımız ve Yönetiminin,İl Genel Meclis Üyelerimizin, Belediye Meclis üyelerimizin, ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, Muhtarlarımızın, STK'larımızın, özellikle hemşerilerimizin desteği, Belediye personelimizin özverili ve fedakarca aynı zamanda ekip ruhu ile çalışması, Belediye Meclis'imizle 5 yıl boyunca uyum içinde çalışmamız bütün kararlarımızı oybirliğiyle almamız, vatandaşlarımızın bize güveni, desteği ve sabrı, kısacası her kesim ile iyi bir birliktelik ve uyum içerisinde çalışmamız çok etkili olmuştur. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor Şükranlarımı sunuyorum.

Göksal Toksoy Kimdir?

1967 yılında Sarıkamış'ın Yayıklı Köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kars'ta , Lise öğrenimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. 

1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 

3 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra 17 yıl Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptı. 2 yıl Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nda Kontrol Mühendisliği ve Kontrol Amirliği görevlerinde bulundu. 

2010 yılından itibaren Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünde, Bakü-Tiflis Kars Demiryolu projesinde Kontrol Başmühendisliği, Ankara Metroları Kontrol Başmühendisliği, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli) Proje Mühendisliği görevlerini yürüttü. Sarıkamış Kültür Turizm ve Spor Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2004 ve 2009 yıllarında Adalet ve Kalkınma Partisinden Sarıkamış Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 2014 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinden Sarıkamış Belediye Başkan adayı oldu ve seçildi. Mevcut Belediye Başkanı olan Göksal Toksoy evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.