EĞITIM Haber Girişi : 29 Mayıs 2024 21:13

Sarıkamış'ta TÜBİTAK Rüzgarları

Sarıkamış'ta TÜBİTAK Rüzgarları
Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Kristal Karlar Diyarında STEAM Bilim Şenliği' projesi hakkında Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibinden brifing aldı.

Sarıkamış'ta TÜBİTAK Rüzgarları

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Kristal Karlar Diyarında STEAM Bilim Şenliği' projesi hakkında Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibinden brifing aldı.

10-12 Ekim 2024 tarihlerinde üç gün sürecek TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği, Sarıkamış ve çevresindeki bilim kültürünü geliştirmeyi hedefliyor.

Kaymakam Enis Aslantatar yaptığı açıklamada, "21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmek için eğitim sistemimizde yeni ve farklı programların uygulanması zorunlu hale gelmiştir. Bu bağlamda, STEAM uygulamaları eğitimde önemli bir yere sahiptir. STEAM eğitimi, öğrencilerin disiplinlerarası bir bakış açısı kazanmalarını, bilgi ve beceri elde etmelerini sağlar. Teknoloji ve bilimin günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu göstermek bu projenin temel hedeflerinden biridir." diye konuştu. 

Projenin TÜBİTAK tarafından Türkiye'de desteklenen 57 projeden biri olduğuna dikkat çeken Aslantatar, "Bu destek, ilçemizin bilim ve teknolojiye verdiği önemi göstermektedir." dedi. 

İlçe Millî Eğitim Müdürü Osman Kızılok ise brifingde "STEAM eğitiminin amacı, bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik disiplinlerini bütünleştirerek, öğrencilerin problem çözme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmektir. Sarıkamış ve çevresinde daha önce bir bilim şenliği yapılmamış olması, bu etkinliği daha da anlamlı kılmaktadır. Üç gün boyunca, alanında uzman akademisyenler, öğretmenler ve doğa bilimciler eşliğinde yirmi yedi atölye çalışması, dört sergi ve bir bilimsel söyleşi gerçekleştirilecek." ifadesini kullandı. 

Şenlik kapsamında, farklı yaş gruplarının ilgi ve becerilerine yönelik olarak düzenlenen atölye çalışmalarında, katılımcılar yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, sergilenen projeler ve bilimsel söyleşilerle bilimsel merak uyandırmak ve bilime olan bakış açısında farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Sarıkamış İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi’nin organize ettiği, Türkiye’den farklı alanlarda uzmanların yer aldığı bu çalışmada proje yürütücüsü Vedat Koç’un ekibinde araştırmacı olarak Kafkas Üniversitesinden Doç. Dr. Ebru Saka ve daha birçok alanında uzman akademisyen bulunmaktadır.

Ayrıca proje danışmanı olarak TÜBİTAK İzmir Bölge Koordinatörlüğü ve Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü gibi farklı görevlerde bulunan Hasan Basri Özcan, Dr. Özge Göktürk, Özlem Korkmaz Baba'nın yanı sıra Dünya’nın En Başarılı Genci ve Küresel Öğretmen Ödülü sahibi Dr. Selçuk Yusuf Arslan, Semih Esendemir gibi alanlarında birçok ödüller kazanmış ve ilham kaynağı öğretmenler ile TEKNOFEST’te Türkiye birinciliği elde etmiş mühendis Zeki Batuhan Meral bulunmaktadır.

Projenin paydaşları ise Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi, Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış İlçe Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sarıkamış İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sarıkamış Gençlik Merkezi ve Kars Prof. Dr. Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi olarak sıralanmıştır.

TÜBİTAK tarafından desteklenen bu bilim şenliğinin Sarıkamış'ta ve çevresinde bilim kültürünün gelişimine önemli katkılarda bulunması ve gelecekte gerçekleştirilecek çalışmalara ışık tutması bekleniyor.